A3 Haber

AKP’nin asgari ücreti 2 bin 825 lira, CHP’li belediyelerde en az 3 bin 100 lira

AKP’nin asgari ücreti 2 bin 825 lira, CHP’li belediyelerde en az 3 bin 100 lira

AKP’nin asgari ücreti 2 bin 825 lira, CHP’li belediyelerde en az 3 bin 100 lira
Aralık 28
14:34 2020

Hükümetin, milyonlarca işçiyi ve ailesini ilgilendiren asgari ücretin 2 bin 825 TL olarak açıklamasının yankıları sürüyor. Sendikalar açıklanan rakama tepkiler gösterirken CHP’li belediyeler ise asgari ücreti yeni yılda 3 bin 100 TL ve üzerinde vereceklerine dair duyurularına devam ediyor.

A3 Haber Merkezi | CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücretin vergisiz net 3 bin 100 TL olması yönündeki çağrısının ardından CHP’li belediyeler harekete geçti. Aile ve Çalışma Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu ile yapılan görüşmelerin sona erdiğini belirterek yeni yılda asgari ücretin 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren brüt 3 bin 577 lira 50 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olduğunu duyurdu.

Milyonlarca çalışan ve ailesini ilgilendiren kritik karar sonrası açıklanan rakam tepkiyle karşılanırken CHP’li belediyeler ise asgari ücretin en az 3 bin 100 TL olarak duyurmaya devam ediyor. CHP’li Adana, Ankara, Hatay, İstanbul ve İzmir belediye başkanları, çalışanlarına asgari ücretin 3 bin 100 TL olduğunu duyurdu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Yılmaz Büyükerşen ise belediye çalışanlarına asgari ücreti 3 bin 350 TL olarak açıkladı.

Böyle duyurdular

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise “Açıklanacak asgari ücret ne olursa olsun, belediyemizde çalışan bir işçinin alacağı maaş 3100 TL’ den az olmayacak” sözleriyle çalışanlarını sevindirmişti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Yıl başıyla birlikte belediyemizde görevli mesai arkadaşlarımızın maaşının en az 3 bin 100 TL olmasına karar verdik” diyerek yeni asgari ücreti açıkladı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da “Biliyoruz ki bu ücret yeterli gelemeyecek ama kendi imkânlarımızı zorlayarak insanlarımızı ekonomik olarak rahatlamaya çaba sarf edeceğiz” açıklamalarıyla birlikte asgari ücretin 3 bin 100 TL’ye yükseltildiğini duyurdu.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla “Belediye personelimizin alacağı en düşük maaş Ocak ayı itibariyle 3 bin 350 TL’den az olmayacak” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, “1 Ocak 2021 tarihinden itibaren İBB, iştirak şirketleri ve bağlı kuruluşlarında çalışan personeller için asgari ücret net 3100 TL olacaktır. Halkımıza ve çalışanlarımıza duyururuz” ifadelerine yer verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Asgari ücret 2 bin 825 lira olarak açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı şirketlerinde çalışan personel için asgari ücret 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren net 3 bin 100 lira olarak uygulanacaktır. Çalışanlarımıza hayırlı olsun” açıklamasıyla duyurdu.

Konya’nın tek CHP’li belediyesinde asgari ücret: 4 bin 500 TL

CHP’li belediyeler çalışanlara asgari ücret konusunda müjdelerini vermeye devam ederken Konya’nın tek CHP’ye ait olan Tuzlukçu Belediyesi ise en yüksek ücreti açıklayan belediye oldu. Başkan Nurettin Akbuğa belediye çalışanlarına asgari ücreti 4 bin 500 lira olarak açıkladı.

Diğer CHP’li belediyeler de katıldı

Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Aralık ayı meclis toplantısında işçilere yüzde 40’a varan zam yapılacağı açıklanmıştı. Yapılan zam ile birlikte en düşük işçi maaşı 3 bin TL’nin üzerine çıkarıldı. CHP Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise asgari ücretin 3 bin 200 TL olacağını açıkladı.Öte yandan Manisa Akhisar, İzmir Bornova ve Konak, Mersin Mezitli ile Eskişehir Tepebaşı ilçe belediyelerinde asgari ücret 3 bin 100 TL ve üzerine çekildi. Konak Belediyesi’nde asgari ücret 3 bin 500 TL Mezitli Belediyesi’nde 3 bin 650 TL, Tepebaşı Belediyesi’nde 3 bin 425 TL olarak belirlendi. Artvin’in Şavşat İlçe Belediyesi’nde CHP’li Belediye Başkanı Nihat Acar, işçilere yüzde 70 oranında zam yapıldığını açıkladı. Zammın ardından 2 bin 600 TL olan maaşlar 4 bin 400 TL oldu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER