Site icon A3 Haber

Kültürpark Platformu’ndan Tunç Soyer’e açık mektup: Mutabık değiliz!

Kültürpark Platformu, İBB’nin Kültürpark için Koruma Amaçlı İmar Planı ilişkin başlattığı çalışma sonrası yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, İBB Başkanı Tunç Soyer’in “mutabıkız” sözlerine atıfta bulunarak, “Altı yıldır sürdürülen Kültürpark mücadelesindeki önermeler kapsamında, bu metinin ne ruhu ile, ne de vizyon tanımındaki yaklaşım ile “mutabık” olmadığımızı beyan ediyoruz” denildi.

A3Haber Merkezi | İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Kültürpark’ın Koruma Amaçlı İmar Planı’na ilişkin çalışma başlatarak Kültürpark Koruma Amaçlı İmar Planı’nı hazırlandı. Çalışma sonrası İBB Başkanı Tunç Soyer, meslek odaları ve uzmanlarla “mutabık” olduklarına dair bir açıklama yaptı. Kamuoyundaki “mutabakat” tartışmalarının ardından Kültürpark Platformu’ndan bir açıklama geldi.

Platform yaptığı açıklamada, “ortak aklın” sağlanamadığını vurgularken, “Koruma Amaçlı İmar Planı ‘toplumsal mutabakat’ sonucu üretilmemiştir ve Kültürpark’ın yönetimine dair katılımcı bir yönetim modelini içermemektedir” denildi.

“Mutabık değiliz!”

Platform açıklamasında Başkan Tunç Soyer’e “mutabık” olmadıklarını belirtirken, “6 yıldır sürdürülen Kültürpark mücadelesindeki önermeler kapsamında, bu metinin ne ruhu ile, ne de vizyon tanımındaki yaklaşım ile “mutabık” olmadığımızı beyan ediyoruzifadelerine yer verdi.

Şeffaflık talebi

Yapılan açıklamada, “Şu an ihtisas komisyonlarının gündeminde olan Koruma Amaçlı İmar Planı önerisinin karara bağlanmadan önce bizlerin de toplantıya çağrılması ve önerilerimizin dikkate alınması, Belediye tarafından kamuoyunu tatmin edici bilgilendirmelerin yapılmasının tarihi bir sorumluluk olduğunu, kısaca gecikmiş şeffaflığın sağlanmasını rica ediyoruz” denildi.

Kültürpark Platformu’ndan yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Exit mobile version