A3 Haber

İran Büyükelçiliği Türkiye’de “Kasım Süleymani anması” gerçekleştirecek

İran Büyükelçiliği Türkiye’de “Kasım Süleymani anması” gerçekleştirecek

İran Büyükelçiliği Türkiye’de “Kasım Süleymani anması” gerçekleştirecek
Aralık 30
09:58 2020

İran Büyükelçiliği, Türkiye’de bazı siyasilerin ve yazarların katılımıyla “Kasım Süleymani anması” gerçekleştireceğini duyurdu.

İran Büyükelçiliği, Türkiye’de bazı siyasilerin ve yazarların katılımıyla ‘Kasım Süleymani anması‘ gerçekleştireceğini açıkladı.

MEPA News haberine göre İran’ın Türkiye Büyükelçiliği’nin sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamaya göre, internet üzerinden yapılacak anma 2 Ocak 2021 tarihinde gerçekleştirilecek. “Şehadetinin Yıl Dönümünde Direniş Yolu Şehidi Kasım Süleymani” başlıklı anmaya konuşmacı olarak katılacak isimler ise şu şekilde açıklandı:

  • İran Ankara Büyükelçisi Muhammed Ferazmend
  • Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Bitmez
  • HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Emin Güneş
  • Araştırmacı yazar Hüseyin Taş
  • Araştırmacı yazar Aydın Altay

İstanbul’da da anma yapılacak

Öte yandan İran, bir diğer anma törenini de İstanbul üzerinden gerçekleştirecek. İran’in İstanbul Başkonsolosluğu, 31 Aralık 2020 tarihinde internet üzerinden yayınlanacak “Hacı Kasım Süleymani’nin Şehadetinin Birinci Yıl Dönümü Anma Programı”nı düzenleyecek. Programın, Başkonsolosluğa bağlı Kültür Ataşeliği tarafından tertip edildiği ifade ediliyor.

Düzenlenecek program, Kanal on4 ve Genel Yayın Yönetmenliğini Nurettin Şirin’in yaptığı Kudüs TV tarafından yayınlanacak.

Öte yandan İran’ın İstanbul Kültür Ataşeliği, Süleymani’nin mezarının online ziyarete açıldığını duyurdu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER