A3 Haber

Ford Otosan üretime ara veriyor

Ford Otosan üretime ara veriyor

Ford Otosan üretime ara veriyor
Ocak 02
09:33 2021

Türkiye’nin en önemli otomotiv üretim tesislerinden biri olan Ford Otosan Yeniköy Fabrikası, 4-18 Ocak tarihleri arasında yeni yatırımlara hazırlık düzenlemesi yüzünden üretime iki hafta boyunca ara verecek.

Türkiye otomotiv endüstrisindeki en önemli firmalardan olan Ford Otosan, Yeniköy Fabrikası’nı önceden planlanan yatırımlara hazırlık için 4-18 Ocak tarihlerinde bakıma alıyor ve üretime ara veriyor.

Ford Otosan şirketi KAP’a yaptığı açıklamada, “Kocaeli yerleşkemizde yer alan Yeniköy Fabrikamızda, fabrika bakım çalışmaları ve üretim hatlarının öngörülen yeni yatırımlara hazırlık amacıyla yeniden düzenlenmesi nedenleriyle 4 Ocak 2021’den 18 Ocak 2021 tarihine kadar üretime ara verilecektir.

Söz konusu üretim duruşu 2021 yılı üretim planlarımız kapsamında olup, üretim ve satış adet öngörülerimizi etkilemeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Ford Otosan, 2020 yılının son ayının başında, elektrikli Ford Transit ile birlikte Yeniköy Fabrikası’nda bu ve yeni araçlara batarya üretimi gerçekleştirecek yatırımı tanıtmıştı. Bu tesiste ilk etapta 15-16 bin adet batarya üretilmesi planlanıyor. Ayrıca fabrikanın 2022 yılında üretime geçmesi planlanıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER