A3 Haber

CHP, İYİ Parti ve HDP’den SMA hastası çocuklar için çağrı

CHP, İYİ Parti ve HDP’den SMA hastası çocuklar için çağrı

CHP, İYİ Parti ve HDP’den SMA hastası çocuklar için çağrı
Ocak 03
22:30 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Milli Piyango’dan Türkiye Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası çocuklar için kullanılması talebiyle sosyal medya üzerinden çağrı yaptılar.

Milli Piyango’nun bu yıl düzenlenen yılbaşı çekişilini kazanan biletlerin 4’ünden 3’ünün satılmaması üzerinde Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası çocukların tedavisinde kullanılması için sosyal medyadan çağrı yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün yanı sıra CHP, İYİ Parti, HDP ve TİP’li milletvekilleri, sanatçılar ve çok sayıda yurttaş da destek verdi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları çağrıyla Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL’nin SMA hastası çocukların tedavileri için kullanılmasını istediler.

Üç genel başkandan çağrı

Genel başkanların çağrıları şöyle:

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “SMA hastası çocuklarımızı ve ailelerini yıllardır oyalıyorsunuz, oysa sosyal devlet sorun çözen devlettir. Kaynak hazır! Gelin o parayı çocuklarımızın sağlığı için kullanalım. Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL SMA hastası çocuklarımız için kullanılsın!”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL SMA hastası çocuklar için kullanılsın!”

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar: “Milli Piyango’dan Varlık Fonu’na aktarılan 75 milyon TL tedavi bekleyen SMA hastası çocuklar için kullanılsın, çocuklara yaşam umudu olsun!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER