A3 Haber

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı

Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldı
Ocak 04
09:32 2021

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var” diyen eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’li Fikri Sağlar hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçlamasıyla resen soruşturma başlattı. Sağlar, daha önce yaptığı açıklamasında, “Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var” demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gelen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

30.12.2020 tarihinde katıldığı bir televizyon programında, ‘Türbanlı hâkim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var. Bazıları militanca ve ideolojik takılıyor, bununla mücadele edilmeli’ şeklindeki sözleri nedeniyle Durmuş Fikri SAĞLAR hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216. maddesi kapsamında Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama suçundan, re’sen soruşturma başlatılmıştır.

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar katıldığı televizyon programında “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum, ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda AKP’li, Sağlar’a tepki göstermişti. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında “Sizin türbanlınız vitrin süsü / Türbanlılardan özür dile” polemiği başlamıştı.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER