A3 Haber

Hakkında soruşturma başlatılan Fikri Sağlar’dan ilk açıklama

Hakkında soruşturma başlatılan Fikri Sağlar’dan ilk açıklama

Hakkında soruşturma başlatılan Fikri Sağlar’dan ilk açıklama
Ocak 04
11:46 2021

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘türbanlı hâkim’ açıklaması gerekçesiyle ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar, “AKP ‘hukuk reformuna’ hız kesmeden devam ediyor!” dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, katıldığı bir televizyon programında “Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var” sözleri gerekçesiyle eski Devlet ve Kültür Bakanı Fikri Sağlar hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Sağlar Twitter hesabından yaptığı açıklamayla soruşturmaya sert tepki gösterdi. Sağlar, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

 “AKP “hukuk reformuna” hız kesmeden devam ediyor! Onların düşünce özgürlüğünden rahatsız olması normal de, değirmene su taşımaktan, can suyu vermekten bahsedenlere şimdi ne diyeceğiz?”

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar katıldığı televizyon programında “Türban irticai faaliyetlerin şeriat isteyenlerin üniformasıdır, başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir arada fark var. Kendimden söylemek istiyorum, ben yargılandığım zaman türbanlı bir hakimin karşısına gittiğimde benimle ilgili haklarımı koruyacağı ve adaleti yerine getirebileceği konusunda kuşkum var” ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve çok sayıda AKP’li, Sağlar’a tepki göstermişti. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu arasında “Sizin türbanlınız vitrin süsü / Türbanlılardan özür dile” polemiği başlamıştı.

İlgili Haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER