A3 Haber

Koronavirüsü yenen pandemi servisi hemşirelerinden uyarı: Maske hayat kurtarıyor

Koronavirüsü yenen pandemi servisi hemşirelerinden uyarı: Maske hayat kurtarıyor

Koronavirüsü yenen pandemi servisi hemşirelerinden uyarı: Maske hayat kurtarıyor
Ocak 04
11:29 2021

Çalıştıkları pandemi servisinde yakalandıkları koronavirüsü yenerek yeniden görevlerine başlayan dört hemşireden Tülay Kök, “Maske hayat kurtarıyor” dedi.

Kayseri Devlet Hastanesi’nde pandemi servisinde görev yapan Tülay Kök, Güzel Karaağaç, Gülay Emirdoğan ve Yeliz Doymaz farklı tarihlerde koronavirüse yakalandı. Yüksek ateş, öksürük ve halsizlik şikayetleri bulunan hemşirelerden Güzel Karaağaç ve Yeliz Doymaz, bir süre hastanede tedavi gördü. Karaağaç ve Doymaz daha sonra taburcu edilirken, tedavileri evde sürdü.

Dört hemşire, evlerinde gördükleri tedavi sonrası hastalığı yenerek, sağlığına kavuştu. Yeniden görevlerinin başına dönen hemşireler, kendileri gibi koronavirüse yakalanan hastalara umut olmak için canla başla mücadele etmeye başladı.

“Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik”

Dört hemşireden Tülay Kök, koronavirüsün Türkiye’de görülmeye başladığı andan bu yana cansiperane çalıştıklarını belirterek, “Yakınlarımızı, arkadaşlarımızı kaybettik. Koronavirüse yakalandık. Eşlerimiz, çocuklarımız yakalandı ama hiçbirimiz yılmadık. Ben 10 gün evde kalarak koronavirüsü yendim. Durumları ağır olan arkadaşlarımız daha uzun hastanede kaldılar. Hastalığı yendik ve görevimiz başına döndük. Lütfen Sağlık Bakanlığı’mızın açıkladığı maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulsun. Maske hayat kurtarıyor. Biz bunu hastanede gördük. Kimse hastalıkla ilgili emin olmasın. Hastalık her yerden bulaşabilir. Önemli olan hastalığa karşı alacağımız tedbirler. Lütfen vatandaşlarımızda kurallara uyarak bizlere yardımcı olsunlar” dedi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER