A3 Haber

Menemen Belediyesi’nde yapılacak başkanvekilliği kurası ertelendi

Menemen Belediyesi’nde yapılacak başkanvekilliği kurası ertelendi

Menemen Belediyesi’nde yapılacak başkanvekilliği kurası ertelendi
Ocak 04
18:44 2021

Menemen Belediye Meclisi’nde bugün tekrarlanacak başkanvekilliği kurası CHP ve İYİ Partili üyelerin toplantıya katılmaması nedeniyle 3 gün sonrasına ertelendi.

İzmir’in Menemen İlçesi’ndeki belediye başkanlığı düğümü bir türlü çözülemiyor. CHP’den ihraç süreci başlatıldıktan sonra istifa eden, ardından da yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un yerine belediye meclisi içinden “başkanvekili” seçimi yapılmıştı. 4 turda da eşitliğin bozulmaması üzerine gidilen kura çekimini CHP’nin adayı Deniz Karakurt kazanmıştı. Kurayı kaybeden AKP adayı Aydın Pehlivan ise “siyah torba yerine şeffaf kutuda yapılan kura çekiminin usule aykırı olduğu” iddiasıyla mahkemeye başvurmuştu. İzmir 2. Bölge İdare Mahkemesi, AKP’li Pehlivan’ın başvurusunu haklı bulup “yürütmeyi durdurma” kararı vermişti. İzmir Valiliği ise henüz gerekçeli karar açıklanmadan, 4 Ocak’ta kuranın yenilenmesini kararlaştırmıştı.

Kura iptal oldu

ANKA’nın haberine göre CHP’lilerin “mahkemenin kararı beklenmeli” ısrarını dile getirdiği kura öncesi şok bir protesto yaşandı. Menemen Belediye Meclisi’nde bugün saat 17.00’de tekrarlanacak başkanvekilliği kurası, CHP ve İYİ Partili üyelerin toplantıya katılmaması nedeniyle iptal oldu.

Toplantıya AKP, MHP ve bağımsız meclis üyesi olmak üzere 14 meclis üyesi katıldı. Çoğunluk sağlanamayınca, Menemen Belediyesi İkinci Başkanvekili tarafından kuranın yapılacağı toplantı 3 gün sonrasına, yani perşembe günü saat 17.00’ye ertelendi.

AKP ve MHP’liler, toplantıyı protesto eden Millet İttifakı’nın meclis üyelerine tepki gösterdi. AKP adayı Aydın Pehlivan, “Milletin takdirine, hukukun üstünlüğüne vurulmuş bir gemle karşı karşıyayız. Mahkemelerin aldığı kararı hiçe sayarak Millet İttifakı dediğimiz CHP’li ve İYİ Partili üyeleri, meclise katılmayarak bugün yapılacak kura seçimini boykot seviyesine getirmiştir. Menemen halkının acil olarak hizmete ihtiyacı var. İşçiler belediyede paralarını alamıyorlar. Tamamlanması gereken yatırımlar var. Hizmet alma süreçlerini engelleyen CHP’li ve İYİ Partili meclis üyelerinin Menemen halkına ihanet ettiklerini düşünmekteyiz. Biz görev aşkı ve azmiyle dimdik buradayız. Bu ülkede hukukun üstünlüğüne kimse dem vuramayacaktır” dedi.

“Hukuktan kaçılmaz”

AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli de sosyal medyadan, “Hukuktan kaçılmaz! CHP; Menemen’de ne yaparsa yapsın, yargı kararını uygulamak, şaibeleri ortadan kaldırmak noktasında sorumludur. Çatışma zemininden nemalanmaya çalışmanın kimseye faydası olmayacağı gibi; hiç kimsenin Menemen’e zaman kaybettirmeye de hakkı yoktur” açıklamasını yaptı.

CHP’nin adayı Deniz Karakurt ve meclis üyeleri ise Menemen CHP İlçe Teşkilatı’nda bir basın açıklaması yaptı. Karakurt, “Valiliğin alalacele kura çekimine ilişkin verdiği kararın hiçbir yasal dayanağı yoktur. Yürütmeyi durdurma kısmını uyguladık. Ben görevi bıraktım. Birinci başkanvekilimize devrettim. Bundan sonra yapılması gereken, mahkeme kararının sonucunu beklemektir. Demokratik tepkilerimizi ortaya koymazsak bundan sonraki atılacak her adımdan sorumlu oluruz. Ben AKP ve MHP’liler de dahil tüm halkımızın bu açılan davadan rahatsız olduğunu düşünüyorum. Bu sürece sonuna kadar karşı koyacağız, direneceğiz. Mahkeme kararına tabii ki saygılıyız ama hukuksuzluğa asla saygımız yoktur” dedi.

Etiketler
Paylaş

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER