A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a yanıt: Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor

Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a yanıt: Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor

Kılıçdaroğlu’ndan Fikri Sağlar’a yanıt: Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor
Ocak 05
07:48 2021

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MYK toplantısında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “türbanlı hâkim olmaz” açıklaması bahane edilerek halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Fikri Sağlar hakkında, “Tüzüğe göre genel başkanın sözleri partiyi bağlar. Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor” dedi.

CHP’de yeni yılın ilk MYK toplantısı yapıldı. Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP lideri Kılıçdaroğlu toplantıda, türban tartışmasını başlatan ve “Kemal Bey bu olayı vesile ederek benden kurtulmak istiyor” diyen Fikri Sağlar hakkında konuştu. Parti tüzüğüne bütün partililerin uyması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, “Tüzüğe göre genel başkanın sözleri partiyi bağlar. Tüzük neyi emrediyorsa o yapılıyor” dediği kaydedildi.

Parti kaynakları, Sağlar’la ilgili bir disiplin süreci işletilmeyeceğini ancak tüzükte partililerin uyması gereken kuralların çok açık olduğunu vurgularken, Sağlar’ın dilerse partiden ayrılabileceğine işaret ediyor.

Ne olmuştu?

Fikri Sağlar, Halk TV’de katıldığı bir programda türban konusunda görüşlerini dile getirmiş, “Sorun başörtüsü değil, sorun türbandır, türban irticai faaliyetlerin, şeriat isteyenlerin üniformasıdır. Başörtüsü yüzyıllar boyunca Anadolu’da bir geleneksel giysidir. Arada fark var. Ben kendimden söylüyorum, yargılandığım zaman türbanlı bir hâkimin karşısına gittiğimde, benim haklarımı koruyacağına, adaleti yerine getirebileceği doğrultusunda kuşkum var. Nitekim de başıma geldi” diye konuşmuştu.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Sağlar’ın sözleri hakkında “Bu zat artık bu çağda yaşamıyor, çok gerilerde kaldı. Ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının, geçmişte olduğu gibi, bugüne yansımasıdır. İnsanların başörtüsüyle uğraşmanın anlamı yok. Hakim, savcı, polis, her kurumunda bunları görecekler” ifadesini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu da, görüşlerinden dolayı Fikri Sağlar’ı eleştirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER