Site icon A3 Haber

PTT’nin 1,2 milyarlık zararı Meclis gündeminde: “Türkiye’de çok büyük bir soygun var!”

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, Sayıştay raporuna göre 2019 yılında 1,2 milyar zarar ettiği anlaşılan PTT’de, farklı usulsüzlüklerin de ortaya çıkmasını Meclis gündemine taşıdı. Sertel, “Türkiye’de soygun var, çok büyük bir soygun var, bu soygunu hep birlikte önlemek lazım” dedi.

Sayıştay raporunda 2019 yılında 1.2 milyar zarar ettiği anlaşılan PTT’de, farklı usulsüzlüklerin yapıldığı ortaya çıktı. 2019 yılında Karttan Karta Para Transferi’nde sistemsel hata yapıldığı ve 64 kişinin bu yolla PTT’den 3 milyon 600 bin TL tutarında haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı. PTT’nin hesaplarında 22 Milyonluk bir kaybın olduğu da rapora geçti. Konuyla ilgili Meclis araştırma önergesi veren CHP’li Sertel, “PTT’yi sadece dışarıdan ihalelerle usulsüzlüklerle değil, PTT içerisinden de zimmetle soyanlar var” dedi.

Sertel, PTT’nin 2019 yılı Sayıştay raporuna yansıyan ve “dolandırıcılık” olarak nitelediği olayın ayrıntılarını şu şekilde anlattı:

“22 milyon buhar oluyor”

“Zimmetle soyanlar var”

2018 yılında toplam 25 değişik şubede 1, 2 Milyon tutarında Çerkezköy gibi çok küçük bir şubede 4 milyon tutarında toplam 6.6 milyon TL de zimmete geçiyor. Yani PTT’yi sadece dışarıdan ihalelerle usulsüzlüklerle değil, PTT içerisinden de zimmetle soyanlar var. Ben PTT için TBMM’ye araştırma önergesi verdim. Meclis açıldığında Meclis’te görüşülür umuyorum.

“Kusurlu olanların yargı önüne çıkması lazım”

İlgili haberler:

Exit mobile version