A3 Haber

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin ailesinden polise not: Lütfen kapıyı kırmayın

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin ailesinden polise not: Lütfen kapıyı kırmayın

Boğaziçi Üniversitesi öğrencisinin ailesinden polise not: Lütfen kapıyı kırmayın
Ocak 06
23:11 2021

Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilerin evlerine zor kullanılarak ve evlere zarar verilerek girilmesinin ardından çocukları eyleme katılan ve polisin baskın yapması bekleyen bir aile kapıya not astı..

Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile AKP’den Milletvekili Aday Adayı olan  Melih Bulu’nun, rektör atanması sonrası yapılan protesto gösterilerinde şu ana kadar 36 kişi gözaltına alındı.

Artı Gerçek’in haberine göre; dün gözaltına alınan öğrencilerin Emniyet’teki ifade işlemleri tamamlandı. Bugün gözaltına alınanların ise ifadeleri de alınmaya başlandı.

Şimdiye kadar sadece iki kere üniversiteden olmayan bir öğretim görevlisinin rektör olarak atandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrencilerin protestosu sırasında polis çok sayıda öğrenciyi darp ederek gözaltına almıştı.

Polis gösterilere katılan bazı öğrencileri ise ertesi gün sabaha karşı evlere baskın düzenleyerek gözaltına almıştı. Bazı öğrencilerin evlerinin kapıları kırılarak içeriye girilmişti.

Polisin zor kullanarak ve kapıları kırarak içeri girmesi üzerine bazı aileler kapılarına uyarı notları astı. O uyarıların birinde çocukları eyleme katılan ve polisin baskın yapması beklenen aile “Lütfen kapıyı kırmayın, evdeyim, zile basın” diye yazdı.

AKP’li Rektör Melih Bulu, öğrencilerin “Siz atanan rektörü mü, seçilen rektörü mü savunuyorsunuz?” sorusuna, “Seçimi savunuyorum” yanıtını vermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER