A3 Haber

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel davası: “Mutlaka bir şey bulunarak cezalandırılmak isteniyoruz”

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel davası: “Mutlaka bir şey bulunarak cezalandırılmak isteniyoruz”

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel davası: “Mutlaka bir şey bulunarak cezalandırılmak isteniyoruz”
Ocak 06
12:28 2021

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’in yargılandığı davada gazetecilere yeni bir suçlama daha yöneltildi. Yıldız, ‘casusluk’tan gözaltına alındıklarını, savcılıkta ‘devletin gizli kalması gereken bilgileri ifşa’ ile suçlandıklarını ve şimdi de ‘temin etme’ suçlamasıyla karşılaştıklarını söyleyerek, “Mutlaka bir şey bulunarak cezalandırılmak isteniyoruz” dedi.

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, TELE 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve bipolar bozukluk tedavisi gören Astsubay Erdal Baran hakkında “Devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçundan 6 yıl 3’er aydan 17 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle açılan davanın ikinci duruşması Ankara 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

İlk duruşmada Milli Savunma Bakanlığı’na sanık Erdal Baran’ın dava konusu belgelere erişim izninin olup olmadığı sorulmuştu. Bakanlığın gönderdiği yazıda Baran’ın sadece kendi görev alanındaki evraklara erişim izni olduğu kaydedildi.

Sanıklar hakkında “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etme” suçlamasıyla ayrı bir iddianame düzenlenerek, dava açılmıştı. Bu dava ile ana dava birleştirildi. Sanık Baran yeni iddianamedeki suçlamaya ilişkin savunmasında, “Benim bu bilgilere devletin imkanlarıyla ulaşamayacağım ortaya çıktı. Ben okumayı çok severim. İddianamede geçen konular açık kaynaklara yansıdı. Bu bilgileri temin ettiğim yer internet, gazete ve haber portallarıdır” dedi.

Gazeteci Yıldız ise ‘casusluk’ iddiasıyla gözaltına alındıklarını ancak sorgulama aşamasında ‘devletin gizli kalması gereken bilgileri ifşa’ ile suçlandıklarını hatırlatarak, “Şimdi de savcılık ‘temin’ suçlaması getiriyor. Mutlaka bir şey bulunarak cezalandırılmak isteniyoruz. İddia makamı bu çabanın yanı sıra ihbarcının bulunması, ana hedefin ben olduğum, telefonlarımın dinlediği, kimin dinlediğiyle ilgili de bir araştırma yapıp iddianame tanzim etseydi keşke” diye konuştu.

“TSK’ye ve hukuka sahip çıktığım için cezalandırılmak isteniyorum” 

Yıldız mahkeme heyetine gazetecilik faaliyetinin ne olduğunu şöyle anlattı:

“Temin’ dediğimiz şey zaten gazeteciliğin temelidir. Gazeteci önce bilgiyi temin eder, sonra açıklar. Varsayalım ki bilgiyi temin ettim, bu bilgiye ulaşacağım ki yazayım, analiz edeyim. Genelkurmayın gizli demesiyle bir bilgi gizli olmaz. Libya’daki komutanın kim olduğunu bilmek zor değil, geçtiğimiz günlerde orada konser verildi. Fotoğraflar çekilmişti, bu ifşa mıdır şimdi? TSK’ye ve hukuka sahip çıktığım için cezalandırılmak isteniyorum. Yargı reformundan bahsediliyor. Gelin bu reformun işaret fişeğini siz yakın ve beraat kararı verin.”

“İki iddianame arasında çelişkili iddia var”

Gazeteci Dükel de yeni iddianameye karşı savunmasını yaparak, şunları söyledi:

“Bir dava dosyası bir başkasını doğuruyor, epey bereketli bir dosya. İfşanın ifşası olmaz da ikinci iddianameyle bir şey olur mu diye düşünmüş savcılık. İki iddianame arasında geçişken bir iddia var. Yargı reformunun konuşulduğu günlerde biz buradayız. Yargı reformu eğer bir ülkede numaralandırıyorsa ve her döneme bir yargı reformu umuduyla giriliyorsa bu sistemde bir arıza vardır. Biz de bu arıza sonucu buradayız. Bu arızayı biz düzeltemeyiz. Size düşüyor bu.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER