A3 Haber

ABD Kongresi baskınında dikkat çeken ismin kimliği belli oldu

ABD Kongresi baskınında dikkat çeken ismin kimliği belli oldu

ABD Kongresi baskınında dikkat çeken ismin kimliği belli oldu
Ocak 07
13:18 2021

Vücudunu saran dövmeleri, sırt çantası ve kafasındaki tüylü miğferiyle Kongre binasını işgal edenlerden biri olan Trump destekçisinin kimliği ortaya çıktı. Bu kişinin “QAnon Şaman” ismiyle de anılan şarkıcı-aktör Jake Angeli olduğu ortaya çıktı.

A3 Dış Haberler | ABD Başkanı Donald Trump destekçileri, Washington’da seçim sonuçlarına ilişkin görüşmelerin yapıldığı Kongre binasını bastı.

Güvenlik güçleri bu kişilerin kimliklerini belirlemek için harekete geçerken, ABD basınında yer alan habere göre; göstericiler arasında en çok dikkat çeken kişinin de kim olduğu ortaya çıktı.

Boynuz, kürk şapka ve yüz boyası kullanan, Senato kürsüsünü işgal eden dövmeli Trump taraftarının Arizona’lı şarkıcı ve aktör Jake Angeli olduğu belirtildi.

“QAnon Şaman” ismiyle de anılan 32 yaşındaki adamın, sık sık sağ kanat mitinglerine katıldığı aktarıldı.

“QAnon” nedir?

Angeli’nin ismini aldığı QAnon, internette komplo teorileri yayan bir hesabın adı. Bu teorileri destekleyen isimler “Q” harfli semboller kullanıyor.

FBI tarafından “potansiyel bir yerel terörizm kaynağı” olarak sınıflandırılan QAnon, Trump yönetiminden biri olduğunu iddia eden “Q” lakaplı anonim bir internet kullanıcısı tarafından yönlendiriliyor.

Grubun temel iddiası ise, Trump’ın önde gelen Demokratları ve Hollywood elitini içeren ve şeytana tapan devasa bir pedofil çemberine gizlice baskı uyguladığı yönünde.

Trump eylemlerinde ve Trump’ı destekleyen askerlerin üniformalarında sıklıkla “Q” harfine rastlanıyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER