Site icon A3 Haber

Bakanlıktan yazı gönderildi: Hastanelerde ‘Aşı Uygulama Odası’ oluşturulacak

Sağlık Bakanlığı’nca 81 ile gönderilen yazıda, kamu, özel ve üniversitelere ait tüm hastaneler bünyesinde ‘Aşı Uygulama Odası’ oluşturulması istendi. Yatak sayısı 50 ve altında olan hastanelerde 5, 1000 ve üzeri olan hastanelerde 25 aşı uygulama odası olacak, her 10 aşı uygulama odası için bir sorumlu hekim görevlendirilecek.

A3 Haber Merkezi | Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 81 ile ‘Hastanelerde Aşı Uygulama Odası Oluşturulması’ konulu yazı gönderildi. Covid-19 pandemisinde kesin tedavi yönteminin henüz bulunamaması ve salgının tam olarak sonlanmaması nedeniyle virüse özgün en etkili korunma yönteminin aşı olduğu belirtildi.

Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda belirlenen hedef gruplara yönelik aşılamalarının yapılacağı birinci basamak sağlık kuruluşlarıyla birlikte hastanelerde de aşı uygulaması yapılması planlandığı kaydedildi.

Yatak sayısına göre aşı odası belirlenecek

Aşı uygulaması ile ilgili sağlık kuruluşlarında gerekli önlemlerin alınması ve buna ilişkin İl Sağlık Müdürlüklerince denetim yapılması istenerek, hastanelerde Covid-19 aşı uygulamaları ile ilgili tedbirler ve uygulama esasları şöyle sıralandı:

Randevu sistemi ile aşılama yapılacak

Exit mobile version