A3 Haber

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ve MASKİ hakkında suç duyurusu: Mahkeme kararını uygula!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ve MASKİ hakkında suç duyurusu: Mahkeme kararını uygula!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün ve MASKİ hakkında suç duyurusu: Mahkeme kararını uygula!
Ocak 07
15:58 2021

Manisa Yurttaş İnisiyatifi, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ yönetimi hakkında, mahkeme kararlarına uymadıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Manisa’da idare mahkemesi üç ay önce MHP’li Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Manisa Su ve Kanalizayon İdaresi’nin (MASKİ) her ay su abonelerinden tahsil ettiği “hat ve işletim bedeli” konusunda bir karar vermiş, su abonelerinden “hat bakım ve işletim bedeli” altında ayrıca para tahsil edilemeyeceğini hükme bağlamıştı. Ancak MASKİ yönetimi, bu kararı hayata geçirmedi.

Bunun üzerine Manisa Yurttaş İnisyatifi, bugün Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Manisa Adliye Sarayı önündeki basın açıklamasında şöyle denildi:

  • Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü MASKİ’nin 2018 yılı ocak ayından beri “Hat Bakım ve İşletim Bedeli” adı altında su abonelerinden her ay su tüketimi olsun yada olmasın 3,00 TL ücret tahsil ettiğini biliyorsunuz. MASKİ’nin hukuka aykırı olan bu uygulamasını iptali için 20.05.2019 tarihinde idari yargıya taşıdığımızı da biliyorsunuz.  MASKİ’nin hukuka aykırı bu uygulamasını Manisa 2. İdare Mahkemesinin 2019/1124 Esas ve 06/10/2020 günlü 2020/522 Karar sayılı kararıyla iptal ettirdik.
  • MASKİ’nin, bu kararı yürütmesinin durdurulması talebiyle 02.11.2020 tarihli istinaf mahkemesine başvurusunu İzmir Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi 12.11.2020 tarihli kararıyla oy birliği ile reddedilmiştir. 
  • Mahkeme kararının uygulanması için bir çok yurttaş dilekçelerle MASKİ’ye talepte bulunduğumuzu, MASKİ’nin de Aralık ayı itibariyle su faturalarından “Hat Bakım ve İşletim Bedeli” uygulamasını kaldırdığını açıklamasına rağmen, bugüne kadar su abonelerinden tahsil etmiş olduğu ücretlerin tamamını geriye dönük yasal faiziyle birlikte ödenmesi hususunda bir işlem yapmadı.
  • Hukukumuz bu yargı kararı 30 gün içinde eksiksiz uygulanmalıdır diyor ve uygulanmayınca da yetkililer hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulabileceğimizi söylüyor. Biz de MANİSA YURTTAŞ İNİSİYATİFİ OLARAK Manisa halkı adına anayasadan ve yasalardan doğan demokratik hakkımızı kullanıyor. Ve Mahkeme kararını eksiksiz uygulamayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ Yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

İlgili Haberler:

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER