A3 Haber

Rusya’dan ABD Kongresi’nde yaşananlara dair ilk açıklama

Rusya’dan ABD Kongresi’nde yaşananlara dair ilk açıklama

Rusya’dan ABD Kongresi’nde yaşananlara dair ilk açıklama
Ocak 07
11:07 2021

ABD Kongresi’nin ABD Başkanı Donald Trump’ı destekleyenler tarafından basılmasının ardından Rusya’dan ilk kez açıklama geldi. Açıklamada “ABD demokrasisinin iki ayağının üzerinde topalladığı” söylendi.

Rusya Parlamentosu Federasyon Konseyi Uluslararası İşler Komitesi Başkanı Senatör Kosaçev, ABD Kongresi’ne yapılan baskına ilişkin konuşarak “ABD demokrasisinin iki ayağının üzerinde topalladığını” söyledi.

Kosaçev, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Washington’daki olayların birkaç nedeni bulunduğunu belirterek bu nedenlerden  birinin Trump’ın “narsistliği, eksantrikliği ve maceracılığı” olduğunu savundu.

“Seçimdeki belirsiz kaymalar neden oldu”

Olayların diğer nedeninin ise 3 Kasım’da düzenlenen seçimin sonuçlarındaki belirsiz kaymalar ve Georgia eyaletindeki seçim sonuçları olduğunu kaydeden Kosaçev, bu kez kaybeden tarafın, kazananları seçim sonuçlarını tahrif etmekle suçlamak için fazlasıyla gerekçesi olduğunu ileri sürdü.

Kosaçev, “Açıkça ABD demokrasisi her iki ayağının üzerinde topallıyor.” ifadelerini kullandı.

Rus yetkili, “ABD’nin artık demokrasi konusunda bir rota çizemediğini, bu nedenle artık onu belirleme ve hatta başkalarına empoze etme hakkını da kaybettiğini” söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER