Site icon A3 Haber

Soylu Boğaziçi eylemlerinde Kaftancıoğlu’nu hedef aldı: Bir parti il başkanının orada ne iş var?

Bir siyasi parti başkanının bütün üniversitelere rektör atama yetkisine sahip olmasını yadırgamayan Soylu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Boğaziçi eylemlerine destek vermesini eleştirdi.

A3 Haber Merkezi | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Foça Jandarma Uzman Erbaş Komando Temel Kursu Mezuniyet Töreni’nde Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine dair konuştu. Bir siyasi parti başkanının bütün üniversitelere rektör atama yetkisine sahip olmasını yadırgamayan Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun eyleme destek vermesini eleştirdi.

Soylu, “Bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” ifadesini kullandı. Polisin öğrencilere müdahale etmesine değinmeyen Soylu, “Bu tezgaha bu ülke bir kez daha düşmez. Vandallar gibi üniversitenin kapısını kırdılar, orası bilim yuvası” dedi.

Soylu, “Biz her zaman zorluklarla karşılaştık ama bugün etrafımızda devletimize karşı bir başka tezgahla karşı karşıyayız. Farklı kisveler altında demokrasiyi Truva atı olarak kullanarak tezgahlanmış, devletimizin saygınlığını, itibarını, bizatihi devletin kendisini hedef alan, milletin devletine olan sevgisini, sadakatini, inancını hedef alan çok cepheli taarruzla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Exit mobile version