A3 Haber

Papa Francis: Aşıyı reddetmek intihar gibi ben de aşı olacağım

Papa Francis: Aşıyı reddetmek intihar gibi ben de aşı olacağım

Papa Francis: Aşıyı reddetmek intihar gibi ben de aşı olacağım
Ocak 09
22:49 2021

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Francis, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı yaptıracağını söyledi.

A3 Haber Merkezi | Papa Francis, “Birilerinin neden ‘Hayır, aşı tehlikelidir’ dediğini bilmiyorum. Doktorlar, bunu size iyi olabilecek, herhangi bir öne çıkan tehlikesi olmayan bir şey olarak öneriyorlarsa neden almayalım ki? Aşıyı reddetmek intihar gibi. Bugün aşı yaptırılmalı” diye konuştu.

“Herkesin aşı olması gerektiğine inanıyorum”

İtalyan TG5 kanalına röportaj veren Papa, küçüklüğünde çocuk felci krizinin olduğunu ve aşı için çaresizlik yaşandığını hatırlattı. Papa Francis, “Ahlaki açıdan herkesin aşı olması gerektiğine inanıyorum. Bu, etik bir seçenektir çünkü mevzubahis olan sağlığınız ve yaşamınız ama aynı zamanda başkalarının da hayatıyla oynuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Katoliklerin ruhani lideri, Vatikan’da gelecek hafta aşılamanın başlayacağını belirterek, “Ben de kendimi yazdırdım. Aşı yapılmalı” dedi.

Papa, 6 Ocak’ta ABD’nin başkenti Washington’da ABD Başkanı Donald Trump destekçilerinin kongre binasını bastığı olaylar karşısında şaşırdığını ifade ederek, şiddetin kesinlikle kınanması gerektiğini söyledi.

Öte yandan, Papa Franciscus’un 2015’te kişisel doktoru olarak seçtiği Fabrizio Soccorsi’nin Covid-19 kaynaklı komplikasyonlar sonucunda 78 yaşında hayatını kaybettiği bildirildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER