A3 Haber

MEB ile Ensar Vakfı arasındaki protokol devlet sırrı gibi saklanıyor: Yargıtay üyesi o protokole nasıl ulaşamadı?

MEB ile Ensar Vakfı arasındaki protokol devlet sırrı gibi saklanıyor: Yargıtay üyesi o protokole nasıl ulaşamadı?

MEB ile Ensar Vakfı arasındaki protokol devlet sırrı gibi saklanıyor: Yargıtay üyesi o protokole nasıl ulaşamadı?
Ocak 10
14:57 2021

Milli Eğitim Bakanlığı ile Ensar Vakfı arasında 16 Mart 2017’de imzalanan “Değerler Eğitimi Kapsamında Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü”ne dava açmak isteyen emekli Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun, tüm çabalarına rağmen söz konusu protokole ulaşamadı. Ertosun, protokolün devlet sırrı gibi saklanmasının öyküsünü kaleme aldı.

A3 Haber Merkezi | Emekli Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun, avukat bir arkadaşıyla birlikte MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Ensar Vakfı arasında 2017’de imzalanan işbirliği protokolünü yargıya taşımak istedi. 2019’un Şubat ayından bu yana “Değerler Eğitimi Kapsamında Sosyal ve Kültürel Faaliyetler Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü”ne ulaşmaya çalıştıklarını belirten Ertosun, yazdıkları dilekçelere yanıt alamadıklarını ve sonunda dava açmak zorunda kaldıklarını belirtti. MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, mahkemeye verdiği savunmada, 2019’un Şubat ayından beri protokolü vermeyişlerine bahane olarak 2020’nin Mart ayında başlayan Covid-19 pandemisini gösterdi.

Duruma tepki gösteren emekli Yargıtay üyesi Ali Suat Ertosun, Format Haber’de yayımlanan “Bir Ensar hikayesi” başlıklı köşe yazısında şunları kaydetti:

  • Lütfen dikkat edin. Milli Eğitim Bakanlığının işlevsel açıdan en önemli genel müdürlüklerinden biri, 2019 yılı Şubat ayından beri dilekçelere cevap vermiyor! İster inanın, ister inanmayın! Nedenini de Mart-2020’de Ülkemizi etkisi altına alan COVİD-19 pandemi sürecine bağlıyor! Sorumluluğunu bilen bir kamu idaresi bunu yapar mı demeyin?
  • İstenilen bir Protokol örneğini vermek veya nedenlerini belirterek vermemek bu kadar mı zor? Evet zor! Amaç, demokratik ve şeffaf yönetimin gereği olan tarafsızlık, hesap verebilirlik ve açıklık ilkelerine uymak olmayınca; hele hele Protokol’ün taraflarından biri siyasi iktidara yakın Ensar Vakfı olunca gerçekten zor!
  • Güdülen amaç, zamana oynamak, işi yokuşa sürmek, kişileri bıktırıp usandırmak ve takip etmekten vazgeçirmek. İşin özü, eğitimi, dolayısıyla geleceğimiz olan çocuklarımızı yakından ilgilendiren bir Protokolü, yasal ve haklı hiçbir nedeni yok iken, vermemek için direnç göstermek.
  • Çünkü, daha önceden dini vakıf ve derneklerin Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptıkları protokollerin iptali için açılan (bazılarını avukat arkadaşımızın açtığı) davalarda; yürütmeyi durdurma kararları verildiğini bildiklerinden, yeni davalar açılmasını istemiyorlar.
  • Mazerete bakar mısınız? 10-15 satırlık, bilemediniz bir sayfalık yazı için COVİD-19 pandemi süreci bahane ediliyor? “Biz, Ensar Vakfı ile imzalanan Protokol’ü vermek istemiyoruz!” diyemiyorlar.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER