A3 Haber

Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından Yunan Dışişleri’nden açıklama: Davet gelmedi

Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından Yunan Dışişleri’nden açıklama: Davet gelmedi

Çavuşoğlu’nun sözlerinin ardından Yunan Dışişleri’nden açıklama: Davet gelmedi
Ocak 11
16:20 2021

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ocak ayı içinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan’ı istikşafi görüşmelere başlamaya davet ettiklerini söyledi. Fakat bugün Yunanistan herhangi bir davetin kendilerine ulaşmadığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıslı mevkidaşı Tahsin Ertuğruloğlu ile düzenlediği ortak basın toplantısında iki ülkenin Akdenizdeki yeraltı kaynaklarının aranması başta olmak üzere varolan sorunların görüşüleceği ilgili toplantıların başlaması için Yunanistan’ın “bahanesinin kalmadığını” söyledi.

Çavuşoğlu Yunanistan’ın 11 Ocak’ta görüşmelerin başlatılabileceğini söylediğini ancak henüz bir adım atılmadığını hatırlatarak “Bu resmi bir davettir” dedi.

Bundan önce Yunanistan ile yapılan istikşafi görüşmeler yaklaşık 60 tur sürmüş ve sonuncusu 2016 yılında yapıldıktan sonra durdurulmuştu. Çavuşoğlu konuşmasında ayrıca Türkiye’nin Avrupa’nın bir parçası olduğunu ve AB ile “daha sağlıklı, daha pozitif” ilişkiler istediklerini de söyledi.

Bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan gelen “Ocak ayı içerisinde ilk toplantıyı gerçekleştirmek üzere Yunanistan’ı istikşafi görüşmelere davet ediyoruz” açıklamasına Yunan Dışişleri Bakanlığı yanıt verdi:

  • (Kesintiye uğramasından 5 yıl sonra 61. turunun İstanbul’da yapılması beklenen) İstikşafi görüşmeler için Türkiye’den henüz davet almadık.
  • Deniz yetki alanlarının belirlenmesi ve kıta sahanlığı meseleleriyle ilgili müzakerelerin Türkiye ile de yürütülmesi konusunda istekliliğimizi daha önce dile getirmiştik.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER