A3 Haber

CHP’den 5 milyon ağacın katledileceği proje hakkında suç duyurusu

CHP’den 5 milyon ağacın katledileceği proje hakkında suç duyurusu

CHP’den 5 milyon ağacın katledileceği proje hakkında suç duyurusu
Ocak 11
12:36 2021

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Erbaa’nın Sakarat ve Boğalı yaylalarında yapılmak istenen maden projesi hakkında Erbaa Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Durmaz, Erbaa Savcılığı önünde yaptığı açıklamada “Bölgemizde 5 milyon ağacı yok edecek, içme suyu kaynaklarımızı, meralarımızı yok edecek, insan sağlığını olumsuz etkileyecek bu projeye karşı yasal süreci başlattık. Bu proje Anayasaya ve bizzat Tarım ve Orman Bakanlığının imzasıyla yayınlanmış, İçme Sularını Koruma Yönetmeliğine, Yeraltı Ve Yer Üstü Sularını Koruma Yönetmeliğine, Yeşil Irmak Havzası Koruma Yönetmeliğine aykırıdır” dedi.

Durmaz açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Erbaa halkı adına, ülkemiz adına, ilimiz adına başvurumuzu yaptık. Bu proje, Erbaa ovasını devamında buradaki akarsularla beslenen Çarşamba ve Terme ovalarına kısacası ülkemizin bir coğrafyasını yaşanılamaz kılacak. Bu proje ile ilgili yasal şikâyet hakkımızı kullandık ve yasal süreci başlatıyoruz. Bundan sonraki boyutunu yargıda yöredeki sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, muhtarlarımızla, duyarlı insanlarla, buradaki gönüllülük esasıyla oluşmuş platformla takip ederek yöremize sahip çıkacağız.

Toprağımızın her karışını korumak boynumuzun borcudur! Tokat’ı bir avuç altın için bin canlıya kıyanlara teslim etmeyeceğiz! Doğamıza, suyumuza, geleceğimize sahip çıkıyoruz! Erbaa’da altın arama ruhsatı alan Verusa Holding’i şikayet hakkımızı kullandık! Tokatın Üstü Altından Değerlidir! Bu mücadele hepimizin mücadelesi! Aynı şekilde Niksar ve Reşadiye ilçelerimizde de doğamıza, toprağımıza, suyumuza sahip çıkacağız. Bu talana izin vermeyeceğiz.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER