A3 Haber

Uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ümitcan Uygun tutuklandı

Uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ümitcan Uygun tutuklandı

Uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada paylaşılan Ümitcan Uygun tutuklandı
Ocak 11
15:08 2021

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek suçundan gözaltına alınan Ümitcan Uygun mahkemece tutuklandı.

Ankara’da Aleyna Çakır’ın ölümüyle ilgili hakkında soruşturma yürütülen Ümitcan Uygun’un, iki kadınla birlikte uyuşturucu madde kullandığına ilişkin görüntülerinin sosyal medyada yer aldığı tespit edildi. Bunun üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Ümitcan Uygun ve yanında bulunan iki kadından T.K.’yı Etimesgut ilçesinde yakalayarak gözaltına aldı. Ayrıca, Ümitcan Uygun’un kaçmasına yardımcı olduğu iddiasıyla babası Durak Uygun da gözaltına alındı.

Ümitcan Uygun hakkında, ‘Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek’ suçundan işlem yapıldı. Durak Uygun ve T.K. emniyette ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Ümitcan Uygun ise buradaki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi. Elleri kelepçeli olarak polisler eşliğinde emniyetten çıkarılan Ümitcan Uygun, adliyeye götürüldü.

Tutuklandı

Öte yandan baba Durak Uygun’un polisteki ifadesinde oğlu Ümitcan Uygun’un herhangi bir işte çalışmadığını ve geliri olmadığını, uyuşturucu kullanıp kullanmadığını bilmediğini ifade ettiği belirtildi. Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmak ve kullanılmasını alenen özendirmek suçundan gözaltına alınan Ümitcan Uygun mahkemece tutuklandı.

DNA örneği alındı

Tutuklanan Ümitcan Uygun’un, cezaevine götürülmeden önce DNA örneği alınmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli şekilde hayatını kaybeden Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in otopsi işleminde vajinal sürüntü örneği ile sağ eldeki tırnak parçasında tespit edilen DNA profilleri üzerinde gerekli mukayese işlemlerinin yapılması için karar almıştı. Sema Esen’in ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında ifadesi alınıp serbest bırakılan Ümitcan Uygun’un, söz konusu karşılaştırmanın yapılabilmesi amacıyla DNA örneği alınması için Adli Tıp Kurumu’na götürüldüğü belirtildi. Ümitcan Uygun, Adli Tıp Kurumu’daki işlemin ardından cezaevine sevk edildi.

“Görüntüler üç-dört yıl öncesine ait”

Adliyeye sevk edilen Ümitcan Uygun’un, polisteki ifadesi ortaya çıktı. Uygun, sosyal medyada kendi adına birçok hesap açıldığını, bu hesapları kimin yönettiğini bilmediğini ileri sürdü.

Uygun, sosyal medyada narkotik içerikli bir yayın yapmadığını öne sürerek, “Ben metamfetamin maddesini bir defa kullandım. 3-4 yıl öncesinden bu yana hiçbir uyuşturucu uyarıcı madde kullanmadım. Bu maddeyi Maltepe’deki bir pavyonda konsomatris olarak çalışan takma ismi ‘Kumsal’ olan kişiden aldım. Ben bu maddeyi bu kadınların bulunduğu tam olarak açık adresini bilmediğim; ancak polislere göstermiş olduğum Aşşağı Eğlence semtinde bulunan ikamette kullandım. Uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmıyorum. T.K’yı mahalleden tanırım. Bu şahsın madde kullandığını ya da sattığını bilmiyorum” dedi.

Uygun, arkadaşıyla Kumsal isimli kişinin evine gittiklerini belirterek, “Kumsal daha sonradan öğrendiğim metamfetamin isimli maddeyi kullanıyordu. Bana uzattı, ben de içtim. ‘Bana ilk defa mı kullanıyorsun’ dedi. Ben de hava atmak için daha önceden birçok uyuşturucuyu kullandığımı söyledim. Kumsal’ın bu maddeyi nereden aldığını bilmiyorum. Benden de para almadı. Bu videoyu Kumsal’ın telefonundan ben çektim. Herhangi bir sosyal medyada yayınlamadım. Bu videoyu çektiğimde alkollüydüm. Kim tarafından sosyal medyada yayınlandığını bilmiyorum” dedi.

Uygun, söz konusu görüntülerin yeni değil, 3, 4 yıl öncesine ait olduğunu iddia etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER