A3 Haber

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üç okulu karıştırdı: Veliler isyanda

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üç okulu karıştırdı: Veliler isyanda

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü üç okulu karıştırdı: Veliler isyanda
Ocak 13
17:20 2021

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazı üzerine Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin üç kilometre uzağındaki kullanılmayan Menemen Gazi İmam Hatip Kız Meslek Lisesi’ne aktarılması kararı üzerine Menemen Atatürk Anadolu Lisesi velileri harekete geçti.

A3 Haber Merkezi | Menemen Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazı üzerine şu anda kullanımda olmayan Menemen Gazi İmam Hatip Kız Meslek Lisesi’ne taşınması kararı alındı.

Menemen Atatürk Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Serkan Akkoç, “Bin 258 öğrencinin eğitim gördüğü lisemiz toplu taşımanın olmadığı güvenliği olmayan atıl bir okula taşınmak isteniyor. Menemen’de depremden zarar gören okullar oldu, bizim okulumuz zarar görmedi. Zarar gören okullar için yer bulunması durumu söz konusu. Bir ilkokul bir de ortaokulu toparlayıp bizim okulumuzda eğitime başlatmayı planlıyorlar bizi de Menemen’in dışına gönderiyorlar. Bizim öğrencilerimiz tekli eğitim görüyor ve küçük bir okulda ikili eğitime veriyorlar ve o okulun yol güvenliği yok. Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’nin şu anda bulunduğu konumla öğrencilerin gönderilmesi planlanan okul arası 3 kilometre. Menemen’in dışında bir bölgede bu okul eskiden Gazi İmam Hatip Kız Meslek Lisesi’ydi ve kimse tercih etmediği için de kapalıydı” dedi.

“Basın açıklamasıyla idari mahkemeye başvuracağız”

Menemen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gelen yazıda okulu boşaltmak için son tarihin 29 Ocak olarak belirlendiğini görünce şoke olduklarını belirten Akkoç, “14 Ocak tarihinde basın açıklaması yapacağız ve idari mahkemeye gideceğiz. Yürütmeyi durdurma kararı aldırmaya çalışacağız çünkü yapılan şey gerçekten doğru bir eylem değil. Bu çocuklar üniversiteyi kazanacaklar. Dağın başında bir okula gönderip ne yapmaya çalışıyorlar? Bu çocuklar devletin açtığı bir sınava girdi ve devletin açtığı bir tercihle haklarını kullandılar. Burada bir eğitim hakkı da söz konusu, bu kararla çocuklarımızın eğitim hakları ellerinden alınıyor. Nasıl bir demokrasi söz konusu? Çocuğun elinden eğitim veya seçme hakkı alınabilir mi, o çocuk orayı seçmiş. Nasıl dağın tepesine gönderebilirler? Okulumuzda depremden hasar görme gibi bir şey de söz konusu değil. Neymiş? O çocuklar küçükmüş bizimkiler büyükmüş. Böyle bir şey var mı ya nerede yaşıyoruz?” diye sordu.

Akkoç, Şehit Kemal Ortaokulu ve 9 Eylül ilköğretim okulunu Menemen Anadolu Lisesi’nin bulunduğu okula aktarımı yapılması kararı olduğunu ancak Şehit Kemal Ortaokuluna deprem sonrasında herhangi bir yıkım kararı gelmediğini aktardı.

Ege’de Son Söz’ün haberine göre Akkoç, şöyle konuştu: “Yıkılmayan bir okulun öğrencilerini alıyorlar. Gönderdikleri yazıda Şehit Kemal Ortaokulu’nun 5’inci ve 6’ncı sınıflarını bizim okulumuza taşıyor ve 7-8’i orada bırakıyor, demek ki o okul yıkılmıyor. 9 Eylül İlköğretim Okulu ve Menemen Atatürk Anadolu Lisesi’nin arasından bir anayol geçiyor. O okulun velileri de isyan ediyor. ‘Ben küçücük çocuğu o yoldan nasıl göndereceğim?’ diyorlar. Onların da güvenlik sorunu söz konusu. Yaptıkları iş doğru değil. 1258 velimiz şu anda ordu gibi bekliyor.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER