A3 Haber

“Seçmeli dersi öğrenciler seçer” afişi asan öğretmenlere 427 TL para cezası

“Seçmeli dersi öğrenciler seçer” afişi asan öğretmenlere 427 TL para cezası

“Seçmeli dersi öğrenciler seçer” afişi asan öğretmenlere 427 TL para cezası
Ocak 13
00:58 2021

İstanbul’da “Unutma seçmeli dersleri okul yönetimleri değil öğrenciler seçer” afişi asan Eğitim Sen yöneticilerine Kabahatlar Kanunu’na göre para cezası kesildi.

A3 Haber Merkezi | Ders programlarında yer alan seçmeli derslerin öğrenciler tarafından değil de okul yönetimleri tarafından seçilerek öğrencilere dayatılmasını protesto etmek için okul çevresine afiş astıkları sırada yanlarına gelen polisler tarafından karakola götürülen Eğitim Sen İstanbul 5 Nolu Şube yöneticilerine ayrı ayrı 427 TL para cezası verildi.

“Kabahatler Kanunu bahane edildi”

Eğitim Sen 5 Nolu Şube Yürütme Kurulu ise duruma tepki gösterdi. Eğitim Sen’den yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bugün öğrencilerimizin seçmeli dersleri kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçmelerine yönelik Kartal bölgesinde Şube Yürütme Kurulu olarak afiş ve pankart asma çalışmamız polisler tarafından Kabahatler Kanunu bahane edilerek engellenmeye çalışılmıştır. Gerici vakıfların müdürler aracılığıyla okullarda istedikleri gibi “at koşturduğu” bir dönemde öğrencilerimizin en temel hakkı olan bilimsel ve sanatsal içerikli dersleri kendi isteklerine göre seçmeleri talebimiz “kabahat” sayılarak çalışma yapan Şube Yürütme Kurulu 4 arkadaşımıza ve şube çalışanımıza 427,00 TL ayrı ayrı para cezası verilmiştir. Mahkeme kararı olmasına rağmen iktidar aracılığıyla okullara giren vakıf ve derneklere karşı Laik, Bilimsel ve Anadilinde Eğitim mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER