A3 Haber

Ünlü basçı İsmail Soyberk yaşamını yitirdi

Ünlü basçı İsmail Soyberk yaşamını yitirdi

Ünlü basçı İsmail Soyberk yaşamını yitirdi
Ocak 13
13:17 2021

Türk pop müzik tarihinin dünya çapındaki müzisyenlerinden olan İsmail Soyberk yaşamını yitirdi. 80’li ve 90’lı yıllarda binlerce albümde stüdyo basçılığı yapan Soyberk, 2000’lerde önemli ölçüde piyasa albümlerinden uzaklaşmıştı.

Müzik dünyasının en iyi bas gitaristlerinden İsmail Soyberk’den azı haber geldi. Sanat dünyasını yasa boğan ölüm haberi ardından Sıla, İskender Paydaş, Hüseyin Turan gibi birçok isim İsmail Soyberk’e olan sevgilerini dile getirdi.

İskender Paydaş: Türk pop müzik tarihinin dünya çapında müzisyenlerinden birini İsmail Soyberk’i kaybetmişiz. 10’lu yaşlarımda Edip Akbayram ile tanıyıp hayran olduğum, sonrasında uzun yıllar birlikte çalışma fırsatı bulduğum gerçek müzisyen ve harika insan. Mekanın cennet olsun.

Sıla Gençoğlu: Çok kıymetli müzisyen ağabeyimiz İsmail Soyberk’i kaybettiğimizi öğrendim. Çok üzüldüm. Başımız sağ olsun. Ailesine sabır diliyorum.

Hüseyin Turan: Birçok albümümde eşliğinden onur duyduğum çok değerli müzik adamı İsmail Soyberk’i kaybettik. Devri daim olsun…

maNga: Değerli müzisyen İsmail Soyberk’i kaybetmişiz. Yakınlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.

İsmail Soyberk kimdir?

1954’de İstanbul’da doğdu. 1977’de müzik çalışmalarına başladı. Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1982’den itibaren stüdyo müzisyenliği yapmaya başladı. Sezen Aksu, Joan Baez, Aziza Mustafa Zadeh, Erkan Oğur, Hasan Cihat Örter, Eşref Ziya ve daha birçok sanatçıyla Türkiye ve dünya turneleri yaptı. 1978’de Edip Akbayram ve Dostlar Orkestrası’nın kurucuları arasında yer aldı. 2006’da gitarda Barış Bölükbaşı, syntesizerda Mert Topel ve davulda Bülent Ay’dan oluşan kendi müzik grubu Fenomen ile aynı adı taşıyan ilk albümünü çıkarttı.1973-1974 yıllarında İhsan Seyfi Özulu (Keman-Gitar), İlhan Sami Özulu (Viola-Gitar), Rahmi Akgün (Davul) ve Hüseyin Haklı (Akustik Gitar-Flüt) yer aldığı EVRİM 5 grubunda bass gitarist olarak yer aldı. Ortaokul ve liseden sınıf arkadaşı olan İlhan Sami Özulu ile birlikte kurduğu Grup Evrim’de 1978-1990 yılları arasında bas gitar çaldı ve şarkı söyledi.

80’li ve 90’lı yıllarda binlerce albümde stüdyo basçılığı yapan Soyberk, 2000’li yıllarda müzik camiasının krize girmesi ile önemli ölçüde piyasa albümlerinden uzaklaşmıştır.

Uzun yıllar Ken Smith 5 telli bas kullanan Soyberk, 2007’den beri Musicman 5 tel bir bas ile çalışmalarına devam etti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER