A3 Haber

DEÜ Hastanesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yine ertelendi

DEÜ Hastanesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yine ertelendi

DEÜ Hastanesi işçilerinin toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yine ertelendi
Ocak 14
15:58 2021

İzmir’de Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi çalışanlarının, DEÜ yönetimiyle sürdürdüğü toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden yine sonuç çıkmadı. Görüşme 4 Şubat’a ertelendi.

A3 Haber Merkezi | Türk-İş’e bağlı Türkiye Sağlık-İş Sendikası üyesi DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi işçileri ile hastane yönetimi arasında süren toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde yine anlaşma sağlanamadı.

Sendika ile hastane yönetimi arasında 28 Ekim’de başlayan ve yaklaşık bin 500 işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, daha önce de pandemi, deprem, asgari ücretin belirlenmesi gibi gerekçelerle birkaç kez ertelenmişti. 60 günlük yasal sürecin dolması nedeniyle arabuluculuk aşamasına gelinmiş ancak yine de sendika ile işveren arasında bir anlaşma sağlanamamıştı.

Sendikanın işverene sunduğu 61 maddelik toplu iş sözleşmesi teklifinin maddi konuları ilgilendiren maddelerinde halen uzlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

Sendika ile işveren arasında bugün gerçekleşen yedinci görüşmede de herhangi bir sonuca ulaşılamadı. Görüşmenin 4 Şubat’a ertelendiği belirtildi.

Toplu iş sözleşmesinin bağıtlanamaması, işçiler tarafından tepkiyle karşılandı. Geçimlerini güçlükle sürdürdüklerini ifade eden işçiler, her ertelemede ekonomik durumlarının daha da belirsizleşip zorlaştığını söylediler.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER