A3 Haber

İzmir ve 11 ilde polis baskını: ESP Genel Başkanı, dört İBB çalışanı, iki avukat gözaltına alındı

İzmir ve 11 ilde polis baskını: ESP Genel Başkanı, dört İBB çalışanı, iki avukat gözaltına alındı

İzmir ve 11 ilde polis baskını: ESP Genel Başkanı, dört İBB çalışanı, iki avukat gözaltına alındı
Ocak 14
08:12 2021

İzmir ve 11 ilde Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne (ESP) yönelik baskınlar düzenlendi. Haklarında gözaltı kararı bulunduğu iddia edilen 51 kişiden 48’i gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişiler arasında ESP Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, İzmir eski il başkanları Pınar Türk ve Kerim Altınmakas ile dört İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı ve iki de avukat bulunuyor.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü soruşturma kapsamında, hakkında gözaltı kararı bulunan 34’ü MLKP, sekizi DSİH, biri TKP/ML ve sekizi PKK üyesi oldukları iddiasıyla 51 kişiye İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Sabahın erken saatlerinde baskın düzenleyen polisler 51 kişiden 48’ini gözaltına aldı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, İzmir eski il başkanları Pınar Türk ile Kerim Altınmakas’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu bildirildi. Gözaltına alınan kişilerden 2’sinin avukat, 4’ünün ise İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanı olduğu öğrenildi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi Genel Merkezi, İzmir ve İstanbul il başkanlıkları binası ile İzmir Bayraklı ilçe bürosu, ETHA (Etkin Haber Ajansı) İstanbul il bürosu, BEKSAV (Bilim, Eğitim, Estetik, Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı) İstanbul il bürosunda aramalar yapıldı. Aramalarda çok sayıda dijital materyal, yayın, doküman ve 50 bin TL paraya el konuldu. Gözaltına alınan kişiler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldü.

“Faşizm partimize yönelik torba operasyon düzenledi”

ESP sosal medya hesabın Twitter üzerinden şu paylaşımı yaptı: “Faşizm bu gece İstanbul ve İzmir’de partimize yönelik yeni bir torba operasyon düzenliyor. Çok sayıda ismin listeye konduğu saldırıda şimdiye kadar başta Eş Genel Başkanımız Özlem Gümüştaş olmak üzere 14 üye ve dostumuz gözaltına alındı. Elinizden geleni ardınıza koymayın!”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER