Site icon A3 Haber

Türk Böbrek Vakfı: Ne kadar su içeceğimizi biliyoruz fakat su içmeyi unutuyoruz

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, #SUdanSorular araştırma projesinde toplumun su tüketim alışkanlıklarına dair çarpıcı sonuçların ortaya çıktığını belirtti.

A3 Haber Merkezi | Çocukların günde sekiz bardak (1.5 litre), yetişkinlerde ise kadınların iki, erkeklerin 2.5 litre su içmesi gerektiğini belirten Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk, “Çay ve kahve içinde su bulundursa da içerisindeki farklı maddelerden dolayı ihtiyacımız olan su yerine geçmiyor. ‘Sudan Sorular’ araştırma projesi de önceki yıllarda hayata geçirdiğimiz ve su tüketimine dikkat çeken çalışmalarımıza atıfta bulunuyor. Vakfımızın resmi sosyal medya hesapları üzerinden büyük bir titizlikle gerçekleştirilen #SUdanSorular araştırma projemiz, toplumumuzun su tüketim alışkanlıklarına dair çarpıcı sonuçlar ortaya koydu” dedi.

Yapılan araştırma ile sosyal medya hesaplarının anket özelliği üzerinden 850 binin üzerinde katılımcıya ulaşıldı. Yaklaşık üç ay süren ve 18-65 yaş aralığındaki genel hedef kitleye uygulanan çalışmada, katılımcılara su tüketimi alışkanlıkları ile ilgili sorular iletildi.

Evin dışında su tüketimi azalıyor!

Anket sonuçlarından dikkat çeken ayrıntılar:

Su şişesi taşımayı sevmiyoruz!

Exit mobile version