A3 Haber

Ahmet Davutoğlu: Özdağ’ın saldırıya uğramasının birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır

Ahmet Davutoğlu: Özdağ’ın saldırıya uğramasının birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır

Ahmet Davutoğlu: Özdağ’ın saldırıya uğramasının birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır
Ocak 15
16:11 2021

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın silahlı saldırıya uğramasıyla ilgili, “Bir siyasi evinin önünde arabasına doğru yürürken saldırıya uğramışsa bunun izahı olamaz. Ülkedeki olumlu ve olumsuz her gelişmenin birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır” dedi.

A3 Haber Merkezi | Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Özdağ’ın evinin önünde silahlı ve sopalı saldırıya uğramasıyla ilgili açıklama yaptı. Davutoğlu, Mardin Midyat’tan yaptığı açıklamada programını değiştirerek Ankara’ya gideceğini belirtti.

“Siyasi terörle karşı karşıyayız”

Davutoğlu şöyle konuştu: “Olayın detaylarını araştırıyoruz. Bir siyasi evinin önünde arabasına doğru yürürken saldırıya uğramışsa bunun izahı olamaz. Bu açıkça bir terör faaliyetidir. Bugün terör, Ankara’nın caddelerine inmişse, biz bunun adına siyasi terör deriz. Gerekenin yapılmasını herkesten bekliyoruz. 3 mesajımız var, birisi doğrudan Cumhurbaşkanı’na; ülkedeki olumlu ve olumsuz her gelişmenin birinci dereceden sorumlusu Cumhurbaşkanlığı makamıdır. Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi, Türkiye’ye böyle bir yapı getirdi. Cumhurbaşkanı’ndan saldırıya ilişkin açık ve net bir açıklama bekliyoruz. Hiçbir şekilde üstü örtülemeyecek, göz ardı edilemeyecek, suskunlukla karşılanamayacak bir siyasi terörle karşı karşıyayız.

Davutoğlu, İçişleri Bakanı ve bütün güvenlik birimlerinden “saat geçmeden, gün geçmeden” açıklama yapmalarını istedi. Davutoğlu, “Kamera kayıtları vardır, istihbaratları vardır, hiçbir mazeret kabul edilemez. Türkiye’de siyasilere dönük bu tür saldırılara izin verilirse, bunun sorumlusu Cumhurbaşkanı ve kabine üyeleridir” diye konuştu.

“Mafyavari çete örgütleri”

Davutoğlu, “İkinci mesajda saldırıyı tertipleyip saldırıda piyon olarak kullanılanlara sesleniyoruz; bizim, çıktığımız yoldan geri adım atacağımızı düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Biz bir yola çıktık mı kararlılıkla çıkarız, karşımıza kim çıkarsa çıksın, ister terör örgütleri isterse mafyavari çete örgütleri bilsinler ki son nefesimize kadar bu ülkede hukuk devleti mücadelesi veririz” dedi.

Son olarak kamuoyuna seslenen Davutoğlu, “Ankara’da siyasi bir şahsiyete tahammül gösteremeyenler, milli birliği savunamazlar” mesajını verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER