A3 Haber

Mimarlar Odası’ndan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne AOÇ çağrısı

Mimarlar Odası’ndan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne AOÇ çağrısı

Mimarlar Odası’ndan Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne AOÇ çağrısı
Ocak 18
11:07 2021

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü (AOÇ), Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin yanındaki bin 412 metrekarelik alanı depo olarak beş yıllığına kiraya vermek üzere ihale açtı. İhaleye, “AOÇ Müdürlüğü ve iktidar, AOÇ’yi iç ediyor” sözleriyle tepki gösteren mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) alanda tarım yapılması çağrısında bulundu.

AOÇ Müdürlüğü’nün ihale ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, Etimesgut ilçesi Bahçekapı Mahallesi’nde bulunan 800 metrekaresi açık, 612 metrekaresi kapalı toplam 1412 metrekarelik taşınmaz depo olarak kiralanacak. İhale, 28 Ocak’ta, saat 14.00’te, açık artırma usulüyle yapılacak. İhalede tahmini bedel aylık 7 bin 500 lira artı KDV, geçici teminat tutarı 13 bin 500 lira, kati teminat tutarı da ihalede oluşacak kira bedelinin 5 yıllık tutarının yüzde 6’sı olarak belirlendi.

 “Bağışa uygun değil”

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, ihaleye tepki gösterdi. Söz konusu bölgenin plan değişiklikleri ve ihaleler ile çok hareketli olduğuna işaret eden Candan, bölgedeki bazı düzenlemelere itiraz ettiklerini ve yargıya taşıdıklarını aktardı. AOÇ arazilerinin amacına uygun kullanılmadığını vurgulayan Candan, “Alanlara, alelade bir alan gibi davranılıyor. AOÇ’nin genel olarak bütün topraklarının iyi yönetilemediği ortada. AOÇ, Atatürk’ün vasiyeti ve şartlı bağışına uygun yönetilmiyor. O yüzden bir yer bitiyor, diğer yer kiralanıyor” dedi.

“AOÇ Müdürlüğü ve iktidar, AOÇ’yi iç ediyor”

Söz konusu alanın Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın hemen yanında, Gazi Orduevi ile de dip dibe olduğuna işaret eden Candan, alanın büyük bir tek parselin bir parçası olduğunu da belirterek, “AOÇ parselleri, parça parça kiralanıyor. AOÇ Müdürlüğü ve iktidar, AOÇ’yi iç ediyor” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER