A3 Haber

Türk lirasındaki düşüş sürecek mi? Altı kurumdan 2021 için Dolar/TL tahmini

Türk lirasındaki düşüş sürecek mi? Altı kurumdan 2021 için Dolar/TL tahmini

Türk lirasındaki düşüş sürecek mi? Altı kurumdan 2021 için Dolar/TL tahmini
Ocak 18
18:26 2021

Altı kurum Türk lirasına ilişkin yıl sonu tahminlerini açıklayarak liranın seyrine dair öngörülerine yayımladı.

Barclays, Rabobank, HSBC, UBS, Societe Generale ve Capital Economics 2021 yılı için Türk Lirası tahminlerini yayımlayarak Dolar karşısında Türk Lirası’nın nasıl bir performans göstereceğini değerlendirdiler.

Capital Economics

Capital Economics’in yayımladığı raporda “Merkez Bankası’nın ortodoks politikalara dönüşü lirada ralliyi destekledi. Politikalara bağlı kalınması durumunda, ki bu yüksek ihtimal görülüyor, para birimindeki yükseliş devam edebilir. Dolar/TL ’de yıl sonu tahminimiz 7. Eğer bu gerçekleşirse 2012’den bu yana ilk kez yıllık değerlenme yaşamış olacak.” diye belirtildi.

HSBC

HSBC, gelişen ülke kurlarına ilişkin hazırladığı raporunda Türk Lirası ile ilgili değerlendirmelere de yer verdi. Banka, Dolar/TL ‘de 7,10 hedef seviyesiyle kısa pozisyon açtı. Yıl sonu dolar/TL tahmininin 7,10 olduğunu belirten banka tam bir normalleşme durumunda kurun 6,50 seviyesine kadar geri çekilebileceğini öngördü.

UBS

İsviçreli banka UBS, dolar/TL kurunda 2021’in ikinci çeyreği sonunda 7.00 seviyesine kadar çekilme bekliyor. Sonrasında ise kurumun beklentisi kurda yükseliş yaşanacağı yönünde. Bankanın dolar/TL’de çeyrek sonu tahminleri birinci, ikinci, üçüncü ve dördüncü çeyrekler için sırasıyla 7.10, 7.00, 7.30 ve 7.60 oldu.

Barclays

Barclays analistleri Türkiye’de manşet enflasyonun yılın ilk yarısında yüzde 14 civarında yatay veya hafif aşağısında seyredeceğini, yıl sonunda tek hanelere düşeceğini öngördü. Kurum, Dolar/TL ‘de yıl sonu tahminlerinin de 8.40 olduğunu açıkladı. En büyük aşağı veya yukarı yönlü riskin Dolar/TL kurunda olduğunu belirten kurum “kur geçişkenliği ve güçlü rezervler/dış denge hedefleri göz önüne alındığında Merkez Bankası’nın kurun 7 seviyesinin altına inmesinden kaçınacağını düşünüyoruz” ifadesine yer verildi.

Rabobank

Rabobank EM FX Stratejisti Piotr Matys Aralık ayı enflasyon verisinden sonra Dolar/TL tahminini paylaştı. Bloomberg HT ekranlarına konuk olan Matys, iyi bir algı olduğunu, Türk Lirası’nın da bundan faydalandığını vurgulayarak, önümüzdeki aylarda dolar/TL’nin 7’nin altına düşmesini beklediğini söyledi.

Societe Generale

Societe General Stratejistleri tarafından kaleme alınan raporda USD/TL ve Euro/TL kısa pozisyon tavsiye edilirken stratejistler USD/TL’de 6,71 hedefi ile kısa pozisyon alınmasını tavsiye edip, zarar-kes seviyesi olarak 7,75’i belirledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER