A3 Haber

AİHM,  Atilla Taş’ı haklı buldu

AİHM,  Atilla Taş’ı haklı buldu

AİHM,  Atilla Taş’ı haklı buldu
Ocak 19
13:33 2021

AİHM, Atilla Taş’ın yaptığı başvuruyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Taş’ın “emniyet ve özgürlük hakları” ile “ifade özgürlüğünün ihlâl edildiğine” hükmetti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Atilla Taş’ın kendisine yaptığı başvuruyla ilgili kararını açıkladı. Mahkeme, Taş’ın “emniyet ve özgürlük hakları” ile “ifade özgürlüğünün ihlâl edildiğine” hükmetti.

Mahkeme, Ankara’nın Taş’ a 12 bin 275 avro manevi tazminat ve 3 bin 175 avro da mahkeme masrafı ödemesine karar verdi.

Türkiye’de 14 ay tutuklu kalan Taş, Mart 2019’da “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına mahkum edilmişti.

Ne olmuştu?

Atilla Taş 15 Temmuz darbe girişimi sonrası “Fethullah Güllen Cemaati Medya Yapılanması” davasında yargılanmış, “terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği” iddiasıyla 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Taş’a verilen ceza Yargıtay 16. Dairesi tarafından bozulmuş, yerel mahkemede yeniden yargılama başlamıştı.

Anayasa Mahkemesi (AYM), 14 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen ve ardından yeniden tutuklanan Atilla Taş ile ilgili hak ihlali kararı vermişti. Anayasa Mahkemesi, Taş’ın tahliye edilmesinin ardından yeniden tutuklanmasını hak ihlali olarak değerlendirmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER