A3 Haber

Skandallarla gündeme geliyordu: Avrupa Wushu Federasyonu, Türkiye’nin üyeliğini askıya aldı

Skandallarla gündeme geliyordu: Avrupa Wushu Federasyonu, Türkiye’nin üyeliğini askıya aldı

Skandallarla gündeme geliyordu: Avrupa Wushu Federasyonu, Türkiye’nin üyeliğini askıya aldı
Ocak 19
10:10 2021

TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün önderliğinde ‘EUWUF’ adlı bir Avrupa Federasyonu kuruldu. Avrupa Wushu Federasyonu bu federasyonun korsan olduğunu ifade etti ve Türkiye’nin üyeliğini feshetti.

Türkiye Wushu Federasyonu’nun (TWF) yeni bir skandalı daha ortaya çıktı. TWF Başkanvekili Abdurrahman Akyüz’ün önderliğinde EUWUF adlı ‘korsan’ bir Avrupa Federasyonu kurulurken Avrupa Wushu Federasyonu (EWUF) bu oluşumdan dolayı Türkiye’nin üyeliğini feshetti.

BirGün’den Eren Tutel’in haberine göre 4 Ocak 2020’de kurulan EUWUF başkanvekili skandalların başrolündeki isim olan Abdurrahman Akyüz. EWUF Kurucu Başkanı Raymond William Smith yaptığı açıklamayla Andorra, Ermenistan, Belçika, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Karadağ, Kuzey Makedonya, Slovenya, Sırbistan ve Türkiye’nin üyeliğiyle kurulan bu federasyonun yasal olmadığını ve korsan olduğunu ifade etti.

Yalnızca beş üyesi var

Avrupa Wushu Federasyonu daha sonra ilgili ülkelerin spor bakanlıklarına uyarı bildirgesi yollayarak üyeliklerini askıya aldığını açıkladı. Üyeliklerin askıya alınmasının ardından birçok ülke Akyüz’ün kurulumunda önemli rol oynadığı EUWUF’tan ayrıldı ve EWUF’a geri döndü. Gelişme sonrası, Abdurrahman Akyüz’ün başkanvekili olduğu federasyonun üye sayısı beşe indi: Türkiye, Belçika, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan ve Güney Kıbrıs.

Avrupa Wushu Federasyonu ve Dünya Wushu Federasyonu’nun (IWUF) Başkanvekili Gleb Muzrukov, ‘korsan’ federasyonun dağıtılmasıyla ilgili başvuruda bulundu. Ancak 4 Mart 2020’de gerçekleştirilmesi beklenen IWUF toplantısı salgın nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yapılacak olan toplantıda Akyüz’ün başını çektiği federasyonun askıya alınmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Türkiye turnuvalara katılamayacak

EWUF’un konuyla ilgili yaptığı açıklamada ise Abdurrahman Akyüz’ün kurucularından olduğu federasyona üye olan ülkelerin resmi turnuvalara katılamayacağı belirtilerek şu ifadeler kullanıldı:

”Türkiye Wushu Federasyonu herhangi bir EWUF etkinliğine katılamaz. Bu ülkeden gelen sporcuların EWUF bayrağı altında bağımsız sporcular olarak yarışmasına izin vereceğiz. Amacımız her zaman sporcuyu korumak.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER