Site icon A3 Haber

TGC’den Devlet Bahçeli’ye tepki: Hedef göstermekten vazgeçin

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu siyasetçilerin gazetecileri hedef gösteren söylemlerinin demokratik bir ülkede kabul edilemez olduğunu belirterek “Bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz” uyarısını yaptı.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Karar yazarları Elif Çakır, Yıldıray Oğur ve Taha Akyol’u hedef göstermesinin ardından, “Demokratik bir ülkede kabul edilemez olan bu söylemlerin gazeteciler arasında yeni can kayıplarına yol açacağından endişe etmekteyiz. Siyasetçilerin gazetecileri hedef gösterebildiği, hakaret ve tehdit etme özgürlüğünü rahatlıkla kullanabildikleri bu ortamda gazetecilere saldıranlar cezasızlıkla hemen bırakılmaktadır. Türkiye’de haberin serbest dolaşımının yeniden sağlanması ve siyasetçilerin üsluplarına dikkat ederek toplumu birbirine düşürmekten vazgeçmeleri gereğine inanıyoruz” açıklamasını yaptı.

TGC Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklamada şu görüşler yer aldı:

Ne olmuştu?

Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’ın saldırıya uğramasının ardından yaptığı ilk açıklamasında şunları söylemişti:

Exit mobile version