A3 Haber

ABD’de bir dönemin sonu: Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı

ABD’de bir dönemin sonu: Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı

ABD’de bir dönemin sonu: Trump, Beyaz Saray’dan ayrıldı
Ocak 20
16:38 2021

Bugün ABD Başkanlığı’nı Joe Biden’a devredecek olan Donald Trump, eşi Melania Trump ile birlikte Beyaz Saray’dan ayrıldı. Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Trump, “Amerikan Başkanı olarak görev yapmak hayatımın en büyük onuruydu” dedi.

Başkanlık uçağı Air Force 1’la son kez seyahat edecek olan Trump’ın Florida’daki kumsal evine gideceği belirtiliyor. Ayrıca Trump’ın uçuştan önce Andrews Hava Üssü’nde kısa bir veda töreni yapması bekleniyor.

Trump, bir haftadır Beyaz Saray’dan ayrılmadı. Dün Beyaz Saray’ın Mavi Odası’ndan son bir mesaj yayınlayan Trump, görevi devretmesine saatler kala Steve Bannon’un da aralarında bulunduğu 100’den fazla kişi hakkında af kararı verdi.

Trump, destekçilerinin Kongre binasına yaptığı baskından sonra Biden’ın yemin törenine katılmayacağını duyurmuştu.

Yemin törenine saatler kaldı

Seçilmiş Başkan Joe Biden ve Seçilmiş Başkan Yardımcısı Kamala Harris bugün başkent Washington DC’de yemin ederek görevlerine başlayacak. Yemin töreninin TSİ 20.00’de başlaması bekleniyor.

6 Ocak’ta meydana gelen Kongre baskını ve Trump’ı destekleyen grupların yaptığı tehditler nedeniyle Washington’da normal bir yemin törenine kıyasla daha fazla güvenlik önlemi alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER