Site icon A3 Haber

ABD’deki seçime ilişkin dikkat çeken derleme: İşte Türkiye’de “Trump’ın kazandığını” öne sürüp ters köşe olan isimler…

ABD tarihinin en çekişmeli seçim süreçlerinden biri oldu. Seçim sonuçlarına her türlü itirazda bulanan Trump’a rağmen Joe Biden ABD’nin yeni başkanı seçildi. Malumatfuruş.org seçimleri Donald Trump’ın kazanacağını (ya da kazandığını) ve Joe Biden’ın kaybedeceğini (ya da kaybettiğini) öne sürerek ters köşe olan isimlere dair bir derleme hazırladı.

3 Kasım 2020 Salı günü gerçekleşen seçimi kazanan isim aynı aynı gün içerisinde netleşmedi. Çeşitli eyaletlerde oy sayımı devam etti. Posta yolu ile gönderilen oylarda Joe Biden’ın ağırlığı nedeniyle “salıncak eyalet” (“swing state”) olarak nitelenen eyaletler başta olmak üzere birçok bölgede çoğunluk oyu alan isimde değişiklik gözlemlendi. Oy sayımının sürdüğü kritik eyaletlerdeki son durum Joe Biden’ın seçimi kazandığını işaret etmekteydi. Ancak, Birçok eyalette oy sayım işlemi sürerken Başkan Trump seçim gecesi zaferini ilân etti. İlerleyen günlerde rakibi Biden’ı seçimlerde usulsüzlük yapmakla suçladı.

Zaman aktı ve başkanlık yarışını kazanmaya daha yakın olduğu anlaşılan Joe Biden Beyaz Saray yarışını kazandı ve 20 Ocak 2021 günü ABD Başkanı olarak yeminini etti.

2020 ABD Başkanlık seçimleri süreci başlamadan önce -kamuoyu yoklamalarının tespitinin aksine- Donald Trump’ı favori aday olarak gören isimlere ülkemiz yazılı, basılı, sosyal medyasında da rastladık. ABD Başkanlık seçimlerine ilişkin ilk sonuçların Donald Trump’ı önde göstermesiyle (sahte) haklılık gururunu paylaşan kişileri de gördük.

Malumatfuruş.org’un derlemesine göre, Seçimleri Donald Trump’ın kazanacağını (ya da kazandığını) ve Joe Biden’ın kaybedeceğini (ya da kaybettiğini) öne sürerek ters köşe olan isimlere dair bir derleme:

Trump’ı favori gören isimlerden başlayalım.

İşte Trump lehine olan yorumlarını silenler…

Bu paylaşımların yanı sıra “Trump kazanır”, “Trump kazacanak”, “Trump kazandı” yorumu yapıp seçim sonucunun belli olmasıyla birlikte paylaşımlarını silenler de var…

Trump’ın kazandığını iddia edenler…

Astrologlar da iş başında

Trump’ın kazanacağını iddia eden diğer bazı isimler…

Exit mobile version