A3 Haber

Eşitlik İçin Kadın Platformu: Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım

Eşitlik İçin Kadın Platformu: Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım

Eşitlik İçin Kadın Platformu: Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım
Ocak 22
17:10 2021

EŞİK, “Günde en az 3 kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım” başlığıyla kampanya başlattı. Kampanyaya destek veren Zuhal Olcay, Ahmet Ümit, Hande Doğandemir, Ercan Kesal ve Meltem Cumbul, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, Meclis kadın cinayetlerini önlemek için özel gündemle toplansın” dedi.

A3 Haber Merkezi | Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), kadın cinayetlerini, “cinskırım” ifadesiyle tanımlarken, kadına karşı şiddeti önlemek için Meclis’i göreve çağırdıkları bir kampanya başlattıklarını duyurdu.

EŞİK “Bu konuda sözü olan herkesi de bu kampanyayı desteklemesini” isteyerek şu mesajı paylaştı: “Günde en az üç kadının öldürüldüğü, bir o kadar şüpheli ölüm ve yeterince soruşturulmayan intiharla kadınların yaşamdan koparıldığı bu şiddetin adı artık cinskırımdır. Gelin, cinskırımı birlikte durduralım. Kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin önlenmesi için yetkilileri göreve çağıralım. Sesimize ses olun, hep birlikte sesimizi Meclis’e duyuralım ve cinskırımı durdurmak için harekete geçelim.

Ünlü isimlerden destek

EŞİK, kampanyaya destek veren ünlülerin yer aldığı videoyu sosyal medya hesaplarından paylaştı. Videoda, oyuncu Zuhal Olcay, yazar Ahmet Ümit, oyuncu Hande Doğandemir, yönetmen Ercan Kesal ve oyuncu Meltem Cumbul, “İstanbul Sözleşmesi uygulansın, Meclis kadın cinayetlerini önlemek için özel gündemle toplansın, kadın cinayetlerine artık dur de” dedi.

EŞİK, internet sitesinde kampanyaya katılmak isteyenlerin yapması gerekenleri şöyle listeledi:

  • Günde en az üç kadın öldürülüyor, bu artık bir cinskırım.
  • Meclis kadın cinayetlerini önlemek için özel gündemle toplansın, Meclis göreve.
  • İstanbul Sözleşmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun etkin uygulansın.
  • TBMM özel gündemle toplanarak cinskırım boyutuna varan kadın cinayetlerini önlesin.

2020’de 300 kadın öldürüldü 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun 2020 yılı raporuna göre, 300 kadın erkekler tarafından öldürüldü, 171 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER