A3 Haber

Muharrem İnce: CHP’nin MYK’sinin yarısı geçmişte CHP’ye karşı mücadele edenlerden oluşuyor

Muharrem İnce: CHP’nin MYK’sinin yarısı geçmişte CHP’ye karşı mücadele edenlerden oluşuyor

Muharrem İnce: CHP’nin MYK’sinin yarısı geçmişte CHP’ye karşı mücadele edenlerden oluşuyor
Ocak 22
12:22 2021

“Memleket Hareketi” adıyla yola çıkan, yakın gelecekte “Memleket Partisi”ni kuracağı bilinen Muharrem İnce, CHP’nin Atatürkçü yapıdan uzaklaştığını söyledi.

“Memleket Partisi” adıyla yeni bir parti kurmaya hazırlanan Muharrem İnce, Independent Turkish’den Benan Kepsutlu’ya açıklamalarda bulundu.

İnce’nin açıklamalarından satır başları şöyle:

  • 18 yıldır Türkiye’yi yönetsin. Türkiye’nin ekonomisi batsın. Bu halde olsun. Sokaklar mülteci dolsun. Esnafların kepenkleri kapalı olsun. Ama muhalefetin oyu artmasın. Hâlâ birinci parti olsun AK Parti. Bu olacak iş değil. Onun için önümüzde zamanımız var. Öyle üç ay beş ay içinde de bir seçim olmayacağına göre. Biz Memleket Hareketi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız Türkiye’yi yönetmek. Türkiye’yi yaşanılır, umutların yüksek olduğu bir ülke yapmak. Çocuklarımıza güzel hayaller kurduracağız bunun için çalışacağız.
  • Şu andaki mevcut 50+1 sisteminde oy bölme diye bir şey olmaz. Oy bölme şöyle olur. CHP’den ayrılırsın, gidersin Cumhur İttifakı’na katılırsın. O zaman oy bölmüş olursun. Böyle bir şey yapmayacağımıza göre… Yapsak bile peşimizden kimse gelmeyeceğine göre…
  • Onun için oy böldüğümüz falan yok. Ama bu muhalefet kendine güvenmediği için. Yola çıkmıyorlar bir kere. Birisi de çıkıp da Allah için CHP başta olmak üzere “Arkadaş ne ittifakı ya biz koskoca 100 yıllık bir partiyiz biz tek başımıza iktidar olacağız 50+1 alacağız.” Böyle bir iddiası yok yani ortada. Bakın güzel bir söz var. “Yola çıkmayan varamaz, yoldan çıkan da varamaz”. Yola çıkmıyor ki varsınlar. Bir insan bir yere çıkarken onu kazanmak umuduyla çıkar. Mesela ben CHP Genel Başkanı’ndan bir kez olsun şunu duymadım: “Ben partimi birinci parti yapacağım. Ben de cumhurbaşkanı olacağım.”
  • Bir partinin genel başkanının aday olmaktan başka çaresi yoktur. Bence aday olmaya mecburdur. Bir parti ne için var?.. Bir siyasi partinin amacı nedir? Ülkeyi yönetmektir. Ülkeyi nasıl yönetirsiniz bugünkü sisteme göre; cumhurbaşkanı olursanız yönetirsiniz. Peki, partinin birinci adamı kimdir genel başkandır. Genel başkan, cumhurbaşkanı adayı olmuyorsa zaten iş başında bitmiş demektir.
  • Benim kişisel bir husumetim yok kimseye karşı. Bana yapılan yanlışlar husumetim. Böyle bir derdim yok. Derdim memleket. Derdim memleketimin çocuklarının sorunları. Geleceğimiz. Derdim ortak çıkarlarımız. Hepimizin, memleketimizin çıkarları. Onun için partide tabii ki yanlış şeyler görüyorum. Hani dedim ya, partinin iki tane yanlışı var bence; bir, yola çıkmıyor, iki, yoldan çıkıyor. Yoldan çıkıyor derken. İlkelerinden uzaklaştı parti. Atatürk diyemeyen il başkanları var. Derdim bu.
  • Kamuoyu biliyor zaten tek tek isimlerini zikretmem yanlış olur. Ama derdimiz… Derdim Atatürkçü yapıdan uzaklaşması. Partinin evlatlarına yapılan muameleler. Her yerde, Türkiye’nin her vilayetinde yoldan çıkan bir parti var. Sorunum bunlarla kişisel bir derdim yok.
  • Bakın neden sıkıntı çıkıyor biliyor musunuz? CHP’nin MYK’sının yarısı geçmişte bir başka partide CHP’ye karşı mücadele etmiş insanlardan oluşuyor. Çok ciddi bir şey söylüyorum. MYK’nın yarısı, ben hayatımda CHP haricinde, kapalı olduğu dönemler hariç. O zaman SHP’deydi. Onun haricinde hiçbir başka siyasi partide çalışmadım. Hiçbir partide gönül bağı kurmadım. 42 yıldır 1979 ara seçimlerinde duvara CHP-Ecevit yazdım. 79 yılından bu yana bu partiye 42 yıldır hizmet ettim. Ama bugün CHP’yi yönetenlerin yarısı, MYK’nın yarısı geçmişte başka partiler lehine miting yapmış. CHP aleyhine toplantılar düzenlemiş insanlardan oluşuyor. Dolayısıyla kendimi onların yanında yabancı hissetmeye başladım. Gönül bağım bu yüzden koptu. Yoksa ben bölücü falan değilim.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER