A3 Haber

Tarım ve Orman Bakanlığı GDO’lu üç ürüne izin verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı GDO’lu üç ürüne izin verdi

Tarım ve Orman Bakanlığı GDO’lu üç ürüne izin verdi
Ocak 23
11:20 2021

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de yer alan karara göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, GDO’lu  iki soya ve bir mısır genine hayvan yemlerinde kullanılması şartıyla onay verdi.

A3Haber Merkezi| Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Bilimsel Risk Değerlendirme Komitesi ve Sosyo Ekonomik Değerlendirme Komitesi, GDO’lu (genetiği değiştirilmiş organizma) iki soya ve bir mısır genine hayvan yemlerinde kullanılması şartıyla 10 yıl süreyle onay verdi. Komite, üç soya geni için daha önce alınmış ve süresi 26 Ocak 2021’de sona eren kullanım izinlerini ise iptal etti. Tarım Bakanlığı’nın GDO’lu soya ve mısırla ilgili altı adet kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’deki kararı Twitter’da duyuran gazeteci Ali Ekber Yıldırım, “GDO’lu 2 soya ve 1 mısır çeşidine izin. Biyogüvenlik Kurulu,yem amaçlı 10 yıl kullanılmak üzere genetiği değiştirilmiş 2 mısır ve 1 soya genine izin verdi. 10 yıldır kullanılan GDO’lu 3 soya geninin süresi dolduğu için izinleri iptal edildi. Kararlar Resmî Gazete’de yer aldı. Düzeltme, Biyogüvenlik Kurumu kapatıldığı için Biyogüvenlik Kurulu da yok artık. GDO izinlerini Tarım ve Orman Bakanlığı veriyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER