A3 Haber

Türk-İş: Aşılamada riski yüksek işçiler ikinci gruba alınmalı

Türk-İş: Aşılamada riski yüksek işçiler ikinci gruba alınmalı

Türk-İş: Aşılamada riski yüksek işçiler ikinci gruba alınmalı
Ocak 23
16:57 2021

Türk-İş, tüm vatandaşlara yetecek kadar aşının hızla temin edilmesini ve çalışma şartları nedeniyle hasta olma riski yüksek işçilerin ikinci gruba alınmasını istedi.

A3 Haber Merkezi | Türk-İş, çok sayıda işçinin iş başında yeni tip koronavirüse yakalandığını belirterek salgınla daha etkin mücadele için iş kollarına göre virüse yakalanan işçi sayılarının açıklanmasını istedi.

Salgınla daha etkin mücadele için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler ile Sağlık Bakanlıklarından iş kollarına göre virüse yakalanan işçi sayısının açıklanmasını talep eden Türk-İş yöneticileri, veriler sayesinde acil önlem alınması gereken iş kollarının belirleneceğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanlığı’nın bir hafta önce aşı olacakların sıralı listesini yayımladığını anımsatan Türk-İş yöneticileri, birinci grupta sağlık çalışanlarının ve risk grubundakilerin olmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Buna karşın ikinci ve üçüncü grupta madenciler başta olmak üzere işi gereği toplumsal yaşamın içerisinde olan, toplu taşıma ve servis kullanan, kamu binalarında çalışan işçilerin olması gerektiğine dikkat çeken konfederasyon, tüm vatandaşlara yetecek kadar aşının ivedilikle temin edilmesini ve çalışma şartları nedeniyle hasta olma riski yüksek işçilerin ikinci gruba alınmasını istedi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER