A3 Haber

Can Dündar’dan 15 Temmuz belgeseli: Boğaz’da Boğazlaşma

Can Dündar’dan 15 Temmuz belgeseli: Boğaz’da Boğazlaşma

Ocak 24
13:39 2021

Almanya’da yaşayan gazeteci Can Dündar, Alman kamu kanalı ZDF için hazırladığı 15 Temmuz belgeseli 22 Ocak Cuma akşamı yayımlandı. 43 dakika süren, Almanca ve Türkçe hazırlanan belgeselde, Dündar kendi penceresinden 15 Temmuz’a giden süreci ve darbe girişimi sonrası yaşananları aktardı.

Alman kamu kanalı ZDF için 15 Temmuz belgeseli hazırlayan gazeteci Can Dündar, ZDF’yle eşzamanlı olarak #Özgürüz’ün YouTube kanalında takipçileriyle buluştu

Belgeselin metin yazarı gazeteci Can Dündar, MİT TIR’ları davasında “casusluk” ve “terör örgütüne yardım” suçlarından 27 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Dündar, 15 Temmuz darbe girişimini yapan Fethullah Gülen’in geçmişine de mercek tuttu.

Dündar’ın, “Köprü” ismini verdiği belgeselde 15 Temmuz gecesi köprü üzerinde öldürülen sekiz askerden biri olan Burak Dinler’in ablası Fadime Yeltepe, Der Spiegel dergisinin üç yıl (2016-2019) Türkiye muhabirliğini yapan Maximilian Popp ile Almanya’nın Türkiye Büyükelçisi Martin Erdmann, o dönem yaşadıklarını aktarıyor.

“Boğaz Köprüsü’nde Boğazlaşma” belgeselinde, Fethullah Gülen’in 1999 yılına ait bir konuşması da yer aldı. Söz konusu konuşmada Gülen, “Bütün anayasal müesselerdeki kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar, her adım erken sayılır” ifadelerini kullandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER