A3 Haber

Gökhan Güneş’in kaçırıldığı belgelenmişti: Kayıtları sızdıranlara soruşturma açıldı

Gökhan Güneş’in kaçırıldığı belgelenmişti: Kayıtları sızdıranlara soruşturma açıldı

Gökhan Güneş’in kaçırıldığı belgelenmişti: Kayıtları sızdıranlara soruşturma açıldı
Ocak 24
18:26 2021

20 Ocak’tan beri kayıp Gökhan Güneş’in kaybolmasının ardından ailesinin başvuru yaptığı polis ve savcılık hiçbir girişimde bulunmazken ailenin kendi olanaklarıyla bulduğu kamera kayıtları soruşturma konusu yapıldı. Otobüsten iniş anı ve kaçırılma anını belgeleyen kamera görüntülerini aileye verenler hakkında soruşturma başlatıldı

20 Ocak 12.17’den itibaren haber alınamayan Gökhan Güneş ile ilgili ailesi, önce İkitelli Karakolu’na ardından savcılığa başvurdu. Kamera kayıtlarının bulunup incelenmesini istedi. Fakat ne polis, ne savcılık kamera kayıtlarını bulmak için adım attı.

ETHA’da yer alan habere göre, aile kendi olanaklarıyla ilk olarak bindiği belediye otobüsünün kayıtlarına ulaştı. Otobüsten indiği anın görüntülendiği kamera kayıtlarının ardından işyerinin kamera kayıtlarına ulaşarak Gökhan Güneş’in kaçırıldığını belgeledi. Kaçırılma anına ilişkin kamera kayıtlarının ETHA tarafından yayımlanması ve sosyal medyada dolaşıma başlamasının ardından Gökhan’ı bulmak için adım atmayanlar kamera kayıtlarını verenlerle ilgili soruşturma başlattı.

İETT Genel Müdürlüğü arandı

Soruşturma başlatıldığını İETT otobüsünün dış kamera kaydına ulaşmak için başvurduklarında öğrendiklerini söyleyen Gökhan Güneş’in ablası Nurhayat Güneş, “Kamera kayıtlarını bize veren belediye çalışanları hakkında soruşturma başlatıldığı için dış kamera kayıtlarını veremeyeceklerini söylediler” dedi.

Abla Güneş, İETT Genel Müdürlüğünü arayan kişilerin, “Emniyetin izni olmadan kamera kayıtlarını neden verdiniz” diye sorduğunu aktardı.

İşyerindeki görüntüleri verenlere soruşturma

Aynı sürecin işyeri için de işletildiğini belirten Güneş, “İşyeri kamera kaydını verenlerle ilgili de savcılık tarafından soruşturma başlatılmış. Polisler işyerine kamera kaydını almak için gittiklerinde “‘İzin olmadan kayıtları neden verdiniz’ demişler ve haklarında soruşturma başlatıldığını söylemişler” diye konuştu.

Nurhayat Güneş, bu iki görüntüyü aldıktan sonra başka görüntüler bulmak için girişimde bulunduklarını fakat “polis dışında kimseye kamera görüntülerini veremeyecekleri” yanıtını aldıklarını söyledi.

Yeni kamera görüntüleri var

Gökhan Güneş’in bindiği “79 FY” numaralı otobüsün dış kamerası ve yoldan geçen araçlarında kameralarında kaçıranların yüzleri ve kaçıran kişilere ait araçların plakalarının görünebileceğini söyleyen Güneş, “Kamera görüntülerinin bize neden verildiği ile uğraşacaklarına bize verilmeyen bu görüntülere ulaşıp Gökhan’ı kaçıranları bulsunlar. Gökhan devletin elinde biliyoruz, bize sağ versinler” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER