A3 Haber

İmamoğlu, Yavaş ve Soyer’den Uğur Mumcu mesajı

İmamoğlu, Yavaş ve Soyer’den Uğur Mumcu mesajı

İmamoğlu, Yavaş ve Soyer’den Uğur Mumcu mesajı
Ocak 24
11:43 2021

Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ve Tunç Soyer, sosyal medya hesaplarından Uğur Mumcu’yu andı. İmamoğlu ve Yavaş, yine 24 Ocak’ta katledilen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı da unutmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 28 yıl önce katledilen yazarımız Uğur Mumcu’yu andı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş paylaşımında, “Hep birlikteyiz, ey halkım unutma bizi.” 24 Ocak 1993 tarihinde uğradığı hain suikast sonucu aramızdan ayrılan Araştırmacı Gazeteci Uğur Mumcu’yu rahmetle yad ediyorum” ifadelerini kullanırken İmamoğlu da “Bu halk seni hiç unutmadı… Cesur bir gazeteci, dürüst bir vatansever, yılmaz bir Cumhuriyet savunucuydu. Uğur Mumcu’yu rahmet ve saygı ile anıyorum” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ” Bu halk seni hiç unutmadı… Cesur bir gazeteci, dürüst bir vatansever, yılmaz bir Cumhuriyet savunucuydu. #UğurMumcu’yu rahmet ve saygı ile anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise “‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyen cesur kalem Uğur Mumcu’yu asla unutmayacağız, unutturmayacağız. İzmirliler araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’nun adını sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Değerleri ve cesareti yolumuzu aydınlatıyor. Saygıyla anıyorum” şeklinde ifadelerini paylaştı.

İmamoğlu ve Yavaş, ‘Gaffar Okan’ı da unutmadı

İmamoğlu ve Yavaş, 2001 yılında suikaste kurban giden Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ı da unutmadı. Okkan da Mumcu gibi 24 Ocak’ta  fâili hâlen meçhul olan bir cinayete kurban gitmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER