A3 Haber

Çin’de artık anüsten alınan örneklerle de koronavirüs testi yapılacak

Çin’de artık anüsten alınan örneklerle de koronavirüs testi yapılacak

Çin’de artık anüsten alınan örneklerle de koronavirüs testi yapılacak
Ocak 25
15:17 2021

Çin’in başkenti Pekin’de, koronavirüsü tespit etmede “daha etkili olduğu” görüşü üzerine Covid-19 testleri için anüs bölgesinden örnek alınmaya başlandı.

Çin’in başkenti Pekin’de, ‘Covid-19 testlerinde daha doğru sonuçlar verebileceği’ görüşü üzerine anüs bölgesinden de örnek alınmaya başlandı. Bazı uzmanlar anüs bölgesinden alınan örneklerin ‘daha doğru sonuçlar verebileceğini’ savunurken, bazıları ise en etkili yöntemin burun ve boğazdan alınan örneklerle yapılan testler olduğunu aktardı.

Pekin You’an Hastanesi’nden bulaşıcı hastalıklar uzmanı Li Tongzeng, yapılan araştırmaların koronavirüsüün anüs veya dışkıda daha uzun süre hayatta kaldığına işaret ettiğini söyledi. Anüsten alınan örneklerle daha doğru sonuçlar elde edilebileceğini aktaran Tongzeng, bu yöntemin yalnızca karantina merkezlerinde tedavi gören hastalara uygulanabileceğini dile getirdi.

Çin Komünist Partisi’nin İngilizce yayın organı Global Times’a konuşan Wuhan Üniversitesi’nden Yang Zhanqiu ise, korona virüsünün sindirim sistemi yoluyla değil üst solunum yoluyla bulaştığını hatırlatarak “Burun ve boğazdan alınan örneklerle yapılan testler en etkili yöntemlerden biri” ifadelerini kullandı. Zhanqiu, “Daha önce dışkıdan alınan örneklerde pozitif testlere rastladık ancak virüsün sindirim sisteminden bulaştığını gösteren hiçbir kanıt yok” dedi.

Çin’de geçtiğimiz hafta bir okulda dokuz yaşındaki bir çocuğun koronavirüs testinin pozitif çıkması üzerine okuldaki tüm personele ve öğrencilere antikor testi ile burun ve boğazın yanı sıra anüsten alınan örneklerle çeşitli testler yapılmıştı. İncelemelerin ardından, anüs bölgesinden alınan örneklerin Covid-19’u tespit etmede daha etkili olduğu kaydedilmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER