Site icon A3 Haber

İzmir’de “Fileci Şevket” tartışması: Ziraat mühendislerinden Tunç Soyer’e tepki

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı’na Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminden yakından tanıdığı sosyolog Şevket Meriç’i atamasına ziraat mühendislerinden tepki geldi. TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Ziraat mühendislerini görmezden gelmek, tarımı görmezden gelmektir” denildi.

A3Haber Merkezi| İzmir’de  “Başka bir tarım mümkün” sloganıyla uygulanacak yeni tarım modelini kamuoyuna açıklayan İBB Başkanı Tunç Soyer, belediye bünyesinde tarımla ilgili kritik bir atama gerçekleştirdi. Soyer, Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde yakından tanıdığı ve Seferihisar kamuoyunda “Fileci Şevket” olarak tanındığı iddia edilen sosyolog Şevket Meriç’i Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na atadı. Başkan Tunç Soyer’in gerçekleştirdiği bu atamaya TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi tepki gösterdi.

“Ziraat mühendislerini görmezden gelmek, tarımı görmezden gelmektir” başlığıyla yayımlanan açıklamada, “Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımızı, atama ve görevlendirmelerin ehliyet ve liyakate dayalı yapılması ilkesine uygun davranmaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Her şeyden önce mesleğimizin hak ettiği değeri söz konusu ortaklıkların önüne koyan ve meslektaşlarımızın haklarının savunucusu bir meslek odasıyız. Dolayısıyla daha önce oda olarak, yapılacak atamaya ilişkin düşüncelerimizi paylaşmamıza rağmen dikkate alınmamamız bundan sonraki süreçte İBB ile gündeme gelebilecek olası işbirliği konularında da motivasyonumuzu düşürecektir” denildi.

Sosyolog Şevket Meriç – Neptün Soyer

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

Exit mobile version