Site icon A3 Haber

Ipsos Araştırması: Eğitim seviyesi düştükçe memnuniyet oranı artıyor

Ipsos’un araştırmasına göre Türkiye’de 65 yaş üstünün hayattan beklentisi gençlerden yüksek. Ülkenin mevcut halinden memnun olanların oranı 65 yaş üstünde yüzde 35 iken bu oran 18-24 yaş aralığında yüzde 20’ye iniyor. Ayrıca her üç kişiden biri, “ekonomi daha kötüye gider” diyor. Her dört kişiden üçü ise enflasyonun artacağını düşünüyor.

Ipsos’un her yeni yıla başlarken tekrarladığı Türkiye Barometresi araştırmasının sonuncusu, gençlerin umutsuz olduğunu, diğer yaş gruplarına kıyasla beklentilerinin daha düşük olduğunu ortaya koydu. Araştırmaya göre ne kadar gençsen beklentin de o kadar düşük.

Ülkenin mevcut durumundan memnun olanların oranı 65 yaş üstünde yüzde 35 iken bu oran 25-34 yaş aralığında yüzde 25’e, 18-24 yaş aralığında ise yüzde 20’ye iniyor.

Eğitim seviyesi düşük olanlar daha memnun

Türkiye’nin gelecek birkaç ay içindeki seyrine ilişkin beklentilerin oranı ise yine 65 yaş üstünün yüksek iken (yüzde 35) gençlerde düşük (yüzde 17) kalıyor. Buna göre:

“Ekonomi daha yıkıcı bir sorun olmaya başladı”

Ipsos Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Sidar Gedik, “Bu resimden ekonominin giderek vatandaş için daha da yakıcı bir sorun olmaya başladığı sonucunu çıkarıyorum” dedi.

Exit mobile version