A3 Haber

CHP’li Karasu: Türk Telekom’un 2005’den beri yatırımı yok, fahiş fiyata Avrupa’nın en yavaş internetini kullanıyoruz

CHP’li Karasu: Türk Telekom’un 2005’den beri yatırımı yok, fahiş fiyata Avrupa’nın en yavaş internetini kullanıyoruz

CHP’li Karasu: Türk Telekom’un 2005’den beri yatırımı yok, fahiş fiyata Avrupa’nın en yavaş internetini kullanıyoruz
Ocak 29
14:07 2021

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Türk Telekom’un 2005’den bu yana elle tutulur tek bir yatırımı yok. Fahiş fiyatlara Avrupa’nın en yavaş internetini kullanıyoruz. Aynı durum elektrik tüketiminde de geçerli. Elektrik ücretleri sürekli zamlanıyor. Ancak altyapıda herhangi bir yatırım yapılmıyor” diye konuşarak internet ve elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, Sivas’ta son günlerde yaşanan elektrik kesintilerini gündeme getirdi.

Karasu yaptığı açıklamada, Sivas Merkez ilçesi başta olmak üzere tüm ilçelerinde arıza nedeniyle elektrik kesintilerinin meydana geldiğini, söz konusu kesintiler nedeniyle vatandaşların büyük mağduriyet yaşadığını kaydederek konuyla ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdiğini belirtti.

Covid-19 salgınına da dikkat çeken Karasu, ‘’Vatandaşlarımız evlerinde, salgın sürecini atlatmak için, büyükşehirlerden köylerine dönen yaşlı hemşehrilerimiz var. Böylesi bir ortamda arıza ve kesinti nedeniyle elektrik dağıtımında sorun yaşanması kabul edilemez’’ dedi.

Uzaktan eğitimi de etkiliyor

Kesintilerin uzaktan eğitimi de etkilediğini kaydeden Karasu, ‘’Hali hazırda Sivas’ta birçok noktada internet hizmeti alınamıyor. İlçelere bağlı köylerde, ilçe merkezlerinde internet erişiminde büyük sorunlar yaşanıyor. Hatta Sivas Merkez’e bağlı köylerde dahi internete erişim sorunu var. Şimdi üzerine bir de elektrik kesintileri eklendi. Yani internet altyapısı olan bölgelerde de kesintiler nedeniyle çocuklarımız eğitim alamıyor. Son bir yılda elektriğe yüzde 35 zam yapıldı. Sonuç ne? Kış şartlarında elektrik kesintisi’’ diye konuştu.

Hem elektrik hem internet sorunu var

Hem internet hem de elektrik altyapısındaki temel sorunun plansız özelleştirmede yattığını vurgulayan Karasu, ‘’Türk Telekom’un 2005’den bu yana elle tutulur tek bir yatırımı yok. Fahiş fiyatlara Avrupa’nın en yavaş internetini kullanıyoruz. Aynı durum elektrik tüketiminde de geçerli. Elektrik ücretleri sürekli zamlanıyor. Ancak altyapıda herhangi bir yatırım yapılmıyor. Kullanım ömrü dolmuş elektrik kabloları, elektrik direkleri yenilenmiyor. Hatta elektrik direkleri çürüdüğü için çalışanlar hayati tehlikeyle mesai yapıyor. Bu durum yaralanmaya ve can kaybına neden oluyor. Şirketlerin tek yaptıkları vatandaştan para toplamak’’ ifadelerini kullandı.

Karasu sözlerini, ‘’Ben buradan iktidar vekillerine sormak istiyorum. 2021 yılında yaşanan bu tabloyu Sivas’a yakıştırıyorlar mı? Altyapı yetersizliği nedeniyle Sivas’ta elektriği, interneti olmayan köyleri ben çok iyi biliyorum. Her fırsatta ‘Sivas şu kadar yatırım yaptık’ diyen iktidarın Sivas milletvekillerini de vatandaşların sorunlarıyla ilgilenmeye davet ediyorum’’ diyerek sonlandırdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER