A3 Haber

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “gıda fiyatları” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “gıda fiyatları” açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan “gıda fiyatları” açıklaması
Ocak 29
12:30 2021

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Gıda Komitesi’nde gıda fiyat gelişmeleri, salgının gıda fiyatlarına etkisi, emtia fiyatları, 2021 beklentilerinin ele alındığını açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan başkanlığında yapılan Gıda ve Tarımsal Ürün Piyasaları İzleme ve Değerlendirme Komitesi toplantısına ilişkin bir açıklama yapıldı.

“​Toplantıda Türkiye’de işlenmiş ve işlenmemiş gıda fiyat gelişmelerinin yani sıra salgın sürecinin 2020 yılı gıda fiyatlarına etkisi, küresel tarımsal emtia fiyatlarındaki gelişmelere ilişkin hususlar ve 2021 yılı beklentileri değerlendirilmiştir” ifadelerine yer verilen açıklamada, şunlar denildi:

“Uluslararası arz-talep gelişmeleri ve salgının seyri göz önünde bulundurularak, bazı gıda ürünlerinde son aylarda alınan tedbirlerin fiyatlar üzerindeki etkileri ele alınmıştır. Komitenin; gıda ve alkolsüz içecekler grubunda ileriye dönük üretim ve fiyat gelişmelerini öngörebilmesini kolaylaştıracak veri tabanlı çalışmaları sürdürmesi kararlaştırılmıştır.”

Fahiş fiyata karşı “Erken Uyarı Sistemi”

Toplantıda tarımsal ürünler ve gıda piyasalarındaki gelişmeler konusunda zamanlı kararlar almaya fayda sağlayacak bir Erken Uyarı Sistemi oluşturulması kararı alındı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER