Site icon A3 Haber

İmamoğlu, Muharrem İnce’nin yeni parti çalışması hakkında ilk kez konuştu: “Umarım kurmaz…”

CHP’li üç milletvekilinin istifasıyla ilgili konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Üzüldüm ama onların adına üzüldüm. Pişman olacaklarını şimdiden görüyorum. Fikirlerine, eleştirilerine katılmıyorum” dedi. Muharrem İnce’nin kuracağı parti için ilk kez konuşan İmamoğlu, “Umarım kurmaz ama kendi takdiridir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Halk TV’de CHP’li üç milletvekilinin istifasını değerlendirdi. Ayrıca Muharrem İnce’nin kuracağı iddia edilen yeni parti hakkında konuşan İmamoğlu, “Ben fikrimi bizzat kendisine 3-4 ay önce söyledim. Ben aklımdan geçeni Sayın İnce’ye söylemeyecek uzaklıkta birisi değilim. Her zaman da söyledim. Bütün Türkiye’de yaptığı her hamlede yanında olmaya gayret ettik. Ama bundan sonraki yol tercihi bana göre yanlış. Umarım kurmaz ama kendi takdiridir. Umarım siyasi anlamdaki yol haritasını yine CHP’de devam ettirir. Elbette ki partimizin kurallarına, disiplinine uygun bir şekilde” dedi.

İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in CHP’den istifası için İmamoğlu, şunları söyledi:

“Benim gibi milyonlarca insan hakaret” 

İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Tepkimi içimde saklıyorum” 

Muharrem İnce’nin parti kuracağı ve CHP’li bazı vekillerin oraya geçeceği iddialarına ilişkin konuşan İmamoğlu, şunları aktardı:

“İnce, umarım yeni parti kurmaz” 

Muharrem İnce’nin parti kuracağı iddialarına, ‘Umarım yeni parti kurmaz’ diye yanıt veren İmamoğlu, şöyle sürdürdü:

Exit mobile version